Skip to main content
Winterlicht 21

Winterlicht

Ontmoet vrienden en familie tijdens ons jaarlijks winterevent.

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum Bokrijk 

Prijs

Zie onderaan pagina

Over het evenement

Van 26 t.e.m. 30 december organiseert Openluchtmuseum Bokrijk in samenwerking met het Dommelhof "Winterlicht". Dit nieuwe sfeervolle concept werpt een nieuw licht op donkere winteravonden. Ambachtslui verbazen met leuke demonstraties, licht- en vuurinstallaties verwarmen je hart, artistieke acts wakkeren een portie verwondering aan. In het "feestdorp" beleef je nostalgische (winter)pret. 

Ambachtelijk licht 

Bokrijkse vaklui schenken je een vleugje vroeger met demonstraties weven, glasblazen, smeden en brood bakken. Tegelijk voeren ze je terug naar het heden, met hun eigentijdse manier van werken. Proef een lokaal ‘bierke’ van brouwerij Het Paenhuys en ontdek er het authentieke brouwproces op 29 december. Of proef een kopje zelfgemaakte thee bij onze herboristen. Ook onze herder en zijn feestelijk uitgedoste kudde schapen dragen bij tot de sfeer.

Artistiek licht

De gastheren en -vrouwen verwelkomen jullie in de verlichte museumdelen Kempen & Oost- en West-Vlaanderen. Op hartverwarmende locaties geniet je van unieke theater- en circusvoorstellingen (met dank aan het Provinciaal Domein Dommelhof). Koorddansers, trapezisten, vuurkunstenaars, straatartiesten en de voorstellingen van Sprookjes Enzo (‘Passa il tempo’) en Il Postino (Iedereen Beroemd) versnellen de hartslag. De engelenzang van kinderkoor Scaletta en de hemelse klanken van accordeonisten prikkelen de oren.

Feestelijk licht 

Snuif de winterse ambiance op in het feestdorp. Geniet er van heerlijke versnaperingen en duik het feestelijke verleden in op onze gezellige, traditionele kermis. Mét rups en draaimolen, natuurlijk.

Programma:

Bekijk het programma op jouw gekozen dag alvast via onze agenda

Toegangsprijzen:

  • Volwassenen: €8 
  • Volwassenen online: €6
  • Kinderen (3-12j): €2
  • Kinderen online (3-12j): €1
  • Abonnees: Gratis 
  • Parking: €5

Wil je dit winterevent voor geen geld missen? Boek dan zeker vanaf 1 december je ticket online.

COVID safe (CST+) event

Winterlicht is een CST+ event. Elke bezoeker boven de 12 jaar is verplicht om een COVID safe ticket en bewijs van identiteit voor te leggen. Elke bezoeker boven de 10 jaar is verplicht om een mondmasker te dragen. 

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De speeltuin is dagelijks geopend 10 u. tot 18 u. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je hoeft geen ticket te reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrekt raadpleeg je wel best de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. 

Het Openluchtmuseum is tijdelijk gesloten tot en met 25 December 2021. Van 26 tot 30 december kan je komen genieten van ons sfeervol winterevent "Winterlicht". Reserveer je ticket voor Winterlicht online om zeker te zijn van een plek, en krijg €2 korting als volwassene. Toegang tot Winterlicht kost slechts €1 voor kinderen jonger dan 12 jaar, als je online reserveert. 

Van 2 tot 9 januari en elke zondag in januari en februari is het Openluchtmuseum geopend als wandelpark. Toegang tot het wandelpark kost €3. 

De officiële heropening van het Openluchtmuseum is op 2 april 2022. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.

Een tochtje langs Fietsen door het Water maar geen fiets? Geen nood je kan terecht bij het fietsverhuurpunt. Je fiets reserveren is verplicht en doe je hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief