Skip to main content
Fietsen door het water

Fietsen door het water

'Fietsen door het Water' is een unieke fietsbeleving waarbij je meer dan 200 meter dwars door een vijver fietst. Het fietspad werd geopend in april 2016 en sindsdien hebben al veel fietsers en wandelaars de magie van deze plek gevoeld.

Het fietspad leidt je dwars door een vijver, helemaal van de ene oever tot aan de andere.  In het midden staat het water aan weerszijden op ooghoogte. Je voelt, ziet en ruikt het water. Een mooi en uniek zicht over dit stukje natuur. Wanneer je vanop een afstand toekijkt is het grappig om al die hoofden op het wateroppervlak voorbij te zien gaan. Ook al heet het 'Fietsen door het Water', het pad is toegankelijk voor wandelaars en joggers.

 

Fietsen door het water

Waar ligt Fietsen door het Water?

Fietsen door het Water vind je op het fietsroutenetwerk bij knooppunt 91 en is steeds toegankelijk.

Met de fiets volg je vanaf het fietsverhuurpunt de knooppunten 71 – 91 – 92.

Te voet ga je van het Infocenter voor een wandelroute van ongeveer 4,1 km. Volg de bewegwijzering Fietsen door het Water. Deze wandellus is toegankelijk voor buggy's en rolwagens. 

Duiventoren uit Ingelmunster

Uitkijken over De Wijers

Vlakbij knooppunt 91 ligt het info- en rustpunt Zicht op De Wijers. In de verte zie je de historische gebouwen van het Openluchtmuseum. De Duiventoren in het museum is ingericht als tweede uitkijkpunt. Goed voor een panoramisch uitzicht over de vijvers van natuurgebied De Wijers.

Fietsen door het water

Fietsverhuur

Een tochtje langs Fietsen door het Water maar geen fiets? Geen nood je kan terecht bij het fietsverhuur vanaf € 10,00 per dag. Er zijn ook kinder- en elektrische fietsen, tandems én een picknickfiets beschikbaar. Voor minder mobiele mensen is er een elektrische driewieler of scootmobiel ter beschikking. Je fiets vooraf reserveren is verplicht!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief