Skip to main content
Kinderen voor woonhuis Vorselaar

Uitstappen voor scholen en jeugdgroepen

Schooluitstappen 2021

Een schooluitstap naar Bokrijk laat bij elk kind beslist een onvergetelijke indruk na! Handen uit de mouwen, ravotten in het gras of terugkeren in de tijd, een schoolreis naar Bokrijk staat bij iedereen in het collectieve geheugen. Binnenkort ook bij jouw leerlingen?

Sinds jaren staan we garant voor een bijzondere Bokrijkbeleving. Educatie en veiligheid gaan bij ons hand in hand. Van het onthaal in het Openluchtmuseum tot het afsluiten in de Openluchtspeeltuin… op elk moment nemen we de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo kan je 
met een gerust hart je schooluitstap plannen. Bovendien is het mogelijk om je uitstap tot de dag voordien kosteloos te verplaatsen al naargelang de omstandigheden.

Ik boek mijn schoolreis
 

Meisjes in atelierschuur Wortel atelier brood

Kleuters en lager onderwijs

Ontdek nu onze gevarieerde pakketten kleuter- en lager onderwijs. De leerlingen maken kennis met vakmanschap tijdens een interactieve atelierroute - exclusief voorbehouden voor de kleuters en lagere schoolkinderen tot en met 12 jaar – of ze keren terug naar het (na)schoolse leven van meer dan 100 jaar geleden. Kies voor actie en ga de strijd met elkaar aan in een gezonde competitieve rally. De kleinere kinderen zien vol verwondering sprookjes tot leven komen op de sprookjesroute of leren zelf een broodje bakken.

Wat je keuze ook is, het wordt vast en zeker een unieke dag!

Tieners schoolreis met gids

Middelbare scholen

Ook voor tieners hebben we heel wat in petto. Enkel hier ervaren ze ‘aan den lijve’ de verschillen én de gelijkenissen tussen vandaag en vroeger en kijken ze zelfs vooruit naar wat de toekomst mogelijk brengen zal. Ontdek nu onze gevarieerde pakketten helemaal op maat van het middelbaar onderwijs. Zo is museumdeel ‘De sixties’ exclusief voorbehouden voor 12- tot 18-jarigen. Te midden van de levensechte decors van een bruin café, een elektrozaak of een jeugdkamer keren ze hier terug in de tijd naar de boeiende jaren 60. Of kies voor actie en ga de strijd met elkaar aan in een heuse klascompetitie die gelinkt is aan het leven van meer dan 100 jaar geleden.

Hinkelspel school

Coronaproof naar Bokrijk

Vooraf je schoolreis plannen is op dit ogenblik een lastige klus. Om je met een gerust gemoed een programma te laten samen stellen, voorzien we heel wat maatregelen op het terrein en pasten we onze algemene voorwaarden aan. Zo kan je tot de dag voordien je uitstap kosteloos verplaatsen naargelang de omstandigheden.

kegelspel kinderen aan het supporteren

Onze collega’s helpen je graag met het samenstellen van je daguitstap. Weet jij al tot in de puntjes welke activiteiten je wil doen met je klas? Bezorg ons dan je ingevulde aanvraagformulier, wij zorgen voor de rest.

kinderen bij fotograaf

Een handig overzicht met alle prijzen en voorwaarden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief