Skip to main content
Erf Meeuwen

Openluchtmuseum

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? Behalve een rijke verzameling aan historische gebouwen en voorwerpen, geeft het museum ook immaterieel cultureel erfgoed – rituelen, verhalen en technieken – en verschillende ‘oude’ dierenrassen een plaats in haar collectie. Je vindt hier ook ons groenerfgoed: moestuinen met vergeten groenten, hoogstamboomgaarden, een hopveld en kruidentuin … Hoe inspireerde het verleden ons heden en onze toekomst? Laat je verrassen door vier boeiende museumdelen met elk een eigen unieke invulling.

Gerestaureerde Wellenshoeve Luc Daelemans

Gerestaureerde Wellenshoeve

Onze Wellenshoeve is terug open na een volledige restauratie. De Wellenshoeve was het eerste gebouw dat naar Bokrijk verhuisde en is nu weer helemaal klaar om onze bezoekers te ontvangen. 

Smid

Kempen

In museumdeel Kempen staat vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen centraal. Verdiep je in het verhaal van brood en textiel, bekijk vakmensen aan het werk of ga zelf creatief aan de slag in een van de twee atelierschuren.

Living history anno 1919

Haspengouw

In Haspengouw word je ondergedompeld in het jaar 1919. Acteurs kruipen in de huid van de dorpsbewoners en nemen je via Living History mee naar het leven op het platteland in Vlaanderen toen de Spaanse Griep het dorp in bedwang hield.

De sixties keuken

De sixties

In ‘De sixties’ voeren levensechte decors van een woonkamer, tankstation of café je zo terug in de tijd. In de expo ’60 jaar Bokrijk’ ontdek je aan de hand van originele bronnen en objecten het verhaal van het ontstaan van Bokrijk en in het bijzonder het Openluchtmuseum, dat op 12 april 1958 officieel de poorten opende.

Schuur uit Zuienkerke

Oost- en West-Vlaanderen

In dit museumdeel geniet je tijdens een rustige wandeling van de stilte en de pracht van het cultuurlandschap. De ideale plek om te herbronnen. Je krijgt van hieruit ook een open zicht op de vijvers in omgeving en Fietsen door het water.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief