Skip to main content
bijen, imker, vakmanschap

Route & Parkeren

Bokrijk is een unieke locatie met een ideale ligging, gelegen in het hart van Fietsparadijs Limburg, tussen Hasselt en Genk. Met een eigen station op 5 minuten stappen, is het park ook vlot bereikbaar per trein vanuit verschillende bestemmingen.

Via het fietsroutenetwerk bereik je het park makkelijk per fiets. De knooppunten 71, 91, 92 situeren zich op en rondom het park. De mooiste manier om het Bokrijk te bereiken, is via het prachtige 'Fietsen door het Water’ (link naar fietsen door het water op bokrijk.be) . Er is een overdekte fietsenstalling op parking 1 en parking 2. Deze stalling is uitgerust met oplaadpunten voor elektrische fietsen. 

Plan je bezoek met de fiets 

Bokrijk heeft een station op 5 minuten stappen van het park. Kom je met je gezin naar het Openluchtmuseum, dan is een Discovery ticket een interessante optie voor jou.  Dankzij NMBS Discovery (B-dagtrip) ontvang je dankzij je online ticket voor het Openluchtmuseum 50 % korting op je treinticket H/T.

Hoe werkt het? Koop je toegangsticket voor het Openluchtmuseum. Op je online ticket vind je onderaan een code. Surf naar de website van de NMBS, koop je ticket en voer je kortingscode in. Per gekocht toegangsticket, krijg je een éénmalige korting op je treinticket. Kinderen onder 12 jaar reizen gratis.

In het weekend en op de weekdagen is er elk uur een trein. Er zijn rechtstreekse treinen vanuit o.a. Gent, Brussel, Leuven, Tienen, Landen, Sint-Truiden en Alken.

Plan hier je bezoek met de trein

Bokrijk is eveneens bereikbaar met de bussen van De Lijn. Vanuit Genk neem je lijn G4 en kan je zowel aan het rondpunt van Parking 1 als van Parking 2 uitstappen. Vanuit Hasselt neem je lijn 1 en stap je uit aan de halte op de Hasseltweg en wandel je ongeveer 10 minuten naar het park.

Plan hier je bezoek met de bus

Er zijn 2 ruime parkings in Bokrijk: Parking 1 en Parking 2. Beiden parkings hebben verschillende plaatsen voor bezoekers met een beperking. Daarnaast zijn er ook oplaadpunten voor elektrische auto's. Deze bevinden zich op beide parkings ter hoogte van de kassapaviljoenen.

GPS Coördinaten

Parking 1: 50.96526977954661, 5.413143716333672

Parking 2: 50.959397637924205, 5.40670641468707

Meer informatie over de prijzen van parking 

Reserveer je ticket

Vooraf je ticket reserveren is verplicht, ook als Bokrijkabonnee of houder van een kortingskaart. Zo spreiden we de bezoekers en kan jouw bezoek aangenaam en veilig verlopen. Je ticket online reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Openluchtmuseum

10 u. - 18 u.

Openluchtspeeltuin

9 u. - 19 u.

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

9 u. - 18 u.

Infocenter

9 u. - 17.30 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief