Skip to main content
Woonhuis Abele

Routes in het museum

Op ontdekking door het museum

Verken het museum op eigen houtje of via één van deze 5 belevingen. We hebben voor elk wat wils! Startpunt bij de glazen Infobox in het museum.

Vakmanschapsroute

In Bokrijk staat vakmanschap centraal. Verdiep je in het verhaal van brood bakken en bier brouwen, ontdek hoe vakmensen het vandaag aanpakken én ga zelf aan de slag in een van de atelierschuren.

• Locatie: museumdelen Kempen, Oost- en West-Vlaanderen & Haspengouw

• Duur: ca. 2 uur (2,2 km)

 

Bokrijkroute  

Wil je alle tijd nemen om de hoogtepunten van het Openluchtmuseum te ontdekken? Dan is de Bokrijkroute iets voor jou. Opgelet: deze route houdt geen halt bij 'De sixties’.

• Locatie: museumdelen Kempen, Oost- en West-Vlaanderen & Haspengouw

• Duur: ca. 4 uur of een halve dag (4,5 km)

 

Bruegelgameroute

Tijdens de interactieve Bruegelgame met 11 haltes maak je spelenderwijs kennis met Bokrijk én met de schilder Pieter Bruegel de Oude. Vraag je gratis polsbandje aan de Infobox.

• Locatie: museumdelen Kempen & Oost- en West-Vlaanderen

• Duur: ca. 2 uur (2,3 km)

Ontdek ook deze belevingen!

Living history anno 1919

In het museumdeel Haspengouw brengen de Bokrijkacteurs via Living History het dorpsleven van 1919 weer tot leven. De dorpsbewoners waren toen in de ban van die andere epidemie, de Spaanse Griep. Een historisch feit, maar toch brandend actueel!

De sixties keuken

Terug naar de tijd waarin de pechstrook van de autostrade diende om te picknicken, de zondagmissen overbevolkt waren en drugs alleen bestonden in Amerika… Een tijdperk boordevol omwentelingen. Heb je de jaren 60 meegemaakt en mis je ze? Of heb je deze periode gemist en wil je ze graag meemaken? In Bokrijk komen ‘De sixties’ weer helemaal tot leven!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief