Openluchtmuseum

Gezin

Ontdek Bokrijk op jouw manier! Van het plattelandsleven van 100 jaar geleden tot de bruisende sixties… Kies uit onze boeiende routes en beleef een onvergetelijke dag in Bokrijk.

In 2020 stap je opnieuw in 'De wereld van Bruegel'. Waan je in een schilderij op het inspirerende Bruegelparcours en ontdek hoe actueel zijn werk vandaag nog steeds is.

Terug naar 1913

Acteurs kruipen in de huid van de inwoners van een Haspengouws dorp en dompelen je onder in het dagelijks leven op het Vlaamse platteland anno 1913. Mijnheer pastoor houdt zijn donderpreek, de meester of de juffrouw geeft les in het schooltje en op de boerderij wordt er hard gewerkt. Er zijn steeds 4 tot 8 acteurs actief in het Haspengouws museumgedeelte en dit tussen 10u en 16u45. Aan het kerkje vind je een dagelijks (meeneem)programmablad met meer info over het aanbod van die dag!

Terug naar 1913
Acteurs in Haspengouw

Acteurs in Haspengouw

De dorpsfiguren in het Haspengouws museumgedeelte zijn acteurs, mensen van vandaag die in de huid van een personage kruipen. Ze gedragen zich zoals hun personage dat gedaan zou hebben in die tijd, op die plaats en in die context en blijven daarbij steeds in hun rol.

Meer info over living history

Een Vlaams dorp anno 1913

Een Vlaams dorp anno 1913

Wij evoceren het jaar 1913, het jaar voor het uitbreken van 'De Groote Oorlog' die onze hele samenleving onherroepelijk zou veranderen. Koning Albert I was onze koning, het opkomend socialisme liet van zich horen en Vlaamse eisen voor gelijke rechten begon luider te klinken.

Meer info over living history

De dagindeling

De dagindeling

Beleef zelf hoe je anno 1913 les kreeg in het dorpsschooltje en luister naar Mijnheer pastoor zijn donderpreek. Een overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda.

Check hier de agenda