Plan je bezoek

Wegens coronamaatregelen kunnen prijzen en openingstijden afwijken. Bekijk de laatste informatie hier.

Op deze pagina vind je informatie over de genomen voorzorgsmaatregelen, openingsuren, prijzen, het reserveren van tickets, horeca, bereikbaarheid, enzovoort. Heb nog je vragen? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen. Vind je hier niet het antwoord dat je zoekt? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag verder.

Plan je bezoek

Route & parkeren

Bokrijk is een unieke locatie met een ideale ligging, gelegen in het hart van Fietsparadijs Limburg, tussen Hasselt en Genk. Met een eigen station op 5 minuten stappen, is het park ook vlot bereikbaar per trein vanuit verschillende bestemmingen.

Wegens Coronamaatregelen kan onderstaande informatie afwijken. Raadpleeg de laatste informatie hier.

Met de fiets

Via het fietsroutenetwerk bereik je het park makkelijk per fiets. De knooppunten 71, 91, 92 situeren zich op en rondom het park. De mooiste manier om het Bokrijk te bereiken, is via het prachtige 'Fietsen door het Water'. Er is een overdekte fietsenstalling op parking 1 en parking 2. Deze stalling is uitgerust met oplaadpunten voor elektrische fietsen. 

Met de trein

Bokrijk heeft een station op 5 minuten stappen van het park. Kom je met je gezin naar het Openluchtmuseum, dan is een B-Dagtrip een interessante optie voor jou. Kinderen onder de 12 jaar rijden immers gratis met de trein. Je koopt dan bij vertrek een treinticket inclusief ticket voor toegang tot het Openluchtmuseum. In het weekend en op de weekdagen is er elk uur een trein. Er zijn rechtstreekse treinen vanuit o.a. Gent, Brussel, Leuven, Tienen, Landen, Sint-Truiden en Alken.
 

Met de bus

Bokrijk is eveneens bereikbaar met de bussen van De Lijn. Vanuit Genk neem je lijn G4 en kan je zowel aan het rondpunt van Parking 1 als van Parking 2 uitstappen. Vanuit Hasselt neem je lijn 1 en stap je uit aan de halte op de Hasseltweg en wandel je ongeveer 10 minuten naar het park.

Met de auto

Er zijn 2 ruime parkings in Bokrijk: Parking 1 en Parking 2. Beiden parkings hebben verschillend plaatsen voor bezoekers met een beperking. Daarnaast zijn er ook oplaadpunten voor elektrische auto's. Deze bevinden zich op beide parkings ter hoogte van de kassapaviljoenen.

  • Parking (volledige dag, betalend van 2 mei tot en met 30 september  2020 en tijdens evenementen): € 5,00.
  • Parking: eerste half uur gratis, je kan gewoon in -en uitrijden, er is geen validatie vereist aan een betaalautomaat.

Parking bussen: gratis

Toiletten: gratis

Routeplanner

 
Waarom niet met de trein? Plan via deze tool je trip.