Evenementen

Op zoek naar reuzen!

Op zoek naar reuzen!

We zijn op zoek naar reuzen en hun gezelschap voor onze reuzenoptocht op zondag 23 juli 2017. De inschrijvingen lopen tot 28 februari 2017. De eerste aanmeldingen genieten de voorkeur. We wensen graag minimum drie groepen met fanfare te engageren en vijf met één of meerdere historische reuzen.

Paasfestival

zaterdag 1 april t.e.m. maandag 17 april 2017

Paasfestival

Geniet de hele paasvakantie lang van een aangepast paasprogramma in het Openluchtmuseum. Leef je je uit tijdens één van de vele leuke spelletjes.
Ketnet Helden-dag

zondag 2 april 2017

Ketnet Helden-dag

Deze dag staat helemaal in het teken van de razend populaire jongerenreeks ‘Helden’ op tv-zender Ketnet. Waaghalzen Dempsey, Nico, Sieg en Maureen komen naar het Openluchtmuseum voor een dag boordevol fantastische stunts en straffe opdrachten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er schuilt een held in elk van ons… Ontdek ‘m op 2 april in Bokrijk!
Pasen

zondag 16 april + maandag 17 april 2017

Pasen

Paaszondag 16 april en paasmaandag 17 april worden erg bijzonder in Bokrijk, want dan kan je in het Openluchtmuseum met het hele gezin een paasfeest beleven zoals dat honderd jaar geleden gebeurde.
Plantendag - Radio 2 Tuindag

maandag 1 mei 2017

Plantendag - Radio 2 Tuindag

Op zondag 1 mei kan het hele gezin weer genieten van het buitenleven in het park. 200 standhouders zorgen voor een opvallend kleurenpallet in Bokrijk. Zij bieden de keuze uit een uitgebreide waaier aan bloemen en planten. Deze unieke plantenmarkt is te bezoeken van 8u tot 18u.
Straattheaterfestival

maandag 5 juni 2017

Straattheaterfestival

Op 5 juni staat het Openluchtmuseum van Bokrijk weer helemaal in het teken van theater en muziek. De dorpsdelen Oost- en West-Vlaanderen vormen een prachtig decor voor een boeiende mix van straat- en poppentheater, muzikale en acrobatische acts, volksmuziek en voorstellingen voor kinderen. De bijna 20 professionele groepen én amateurgezelschappen zorgen voor een uniek dagje uit!
Bokrijkdag - Boerderijdieren

zondag 9 juli 2017

Bokrijkdag - Boerderijdieren

Maak kennis met de boerderijdieren! Kom kijken naar de dieren in actie zoals een os, een ezel met kar en nog veel meer. Of volg een gids en kom van alles te weten over historische dierenrassen. Je kan ook zelf in actie schieten op één van de workshops.
Bokrijkdag - Stoommachines

zondag 16 juli 2017

Bokrijkdag - Stoommachines

Meerijden met een echte stoomtrein? Op de Bokrijkdag Stoommachines in beweging kan het! Bezichtig ook andere stoommachines op ware grootte of schaalmodellen en miniaturen.
Bokrijkdag - Reuzenoptocht

zondag 23 juli 2017

Bokrijkdag - Reuzenoptocht

Een reuzenstoet loopt binnen en buiten het museum! Maar binnen het museum kom je nog veel meer te weten over reuzen. Bezoek een reuzenatelier en kom te weten hoe een reus wordt gemaakt van kop tot teen.
Bokrijkdag - koetsenparade

zondag 30 juli 2017

Bokrijkdag - koetsenparade

Kom kijken naar een historische koetsparade. Koetsen, paarden, klederdracht, hoeden, … een koetsparade met alles erop en eraan. Op het einde van de parade is er zelfs een prijsuitreiking.
Bokrijkdag - Vakmanschap

zondag 6 augustus 2017

Bokrijkdag - Vakmanschap

Op de dag van het Vakmanschap kom je alles te weten over ambachten en technieken vanuit Bokrijk. Naast demonstraties zoals strodekken of touw slaan, kan je ook actief deelnemen aan workshops.
Bokrijkdag - Huizen met verhalen

zondag 13 augustus 2017

Bokrijkdag - Huizen met verhalen

Meer info volgt weldra

Bokrijkdag - Oogstfeest

zondag 20 augustus 2017

Bokrijkdag - Oogstfeest

Het oogstfeest, dé dag van het jaar voor de boeren en boerinnen. Ga met hun mee terug in de tijd naar het jaar 1913 en maak het feest zelf mee! De kinderen kunnen leren hoe ze fruittaartjes en confituur maken.
Bokrijkdag - Bokrijkspelen

zondag 27 augustus 2017

Bokrijkdag - Bokrijkspelen

Maak kennis met oude volksspelen en – sporten zoals touwtrekken, katapultschieten, javelot werpen en nog veel meer. Of wat dacht je van een wedstrijdje Kubb? De kids kunnen meedoen aan een initiatie vliegeren terwijl ze de meterhoge steltlopers bewonderen!
Bokrijkdag - Terug naar school

zondag 3 september 2017

Bokrijkdag - Terug naar school

Tijdens deze laatste Bokrijkdag neem je al weer even plaats op de schoolbanken ... van vroeger! Waren de juffen toen veel strenger? En wat heeft mijnheer pastoor te vertellen tijdens de kinderpreek in de kerk?
Dag van het eetbare landschap

zondag 17 september 2017

Dag van het eetbare landschap

Zondag 17september kon je in het Openluchtmuseum van Bokrijk kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Hier vind je de recepten en standhouders terug.
Winteravonden

dinsdag 26 t.e.m. zaterdag 30 december 2017 en van vrijdag 5 t.e.m. zondag 7 januari 2018

Winteravonden

Tijdens Winteravonden in Bokrijk waan je je terug in de kindertijd van je (over-)grootouders op onze nostalgische winterkermis met attracties van weleer. Je geniet met het hele gezin van foortheater, dans en muziek, een spectaculaire vuurshow en een ritje op de botsauto's of de rupsbaan.