Evenementen

Bokrijkdag - Bokrijks vakmanschap

zondag 24 juli 2016

Bokrijkdag - Bokrijks vakmanschap

Op de dag van het Bokrijks vakmanschap kom je alles te weten over ambachten en technieken vanuit Bokrijk. Naast demonstraties zoals strodekken of touw slaan, kan je ook actief deelnemen aan workshops.

Bokrijkdag - Historische koetsenparade

zondag 31 juli 2016

Bokrijkdag - Historische koetsenparade

Kom kijken naar een historische koetsparade. Koetsen, paarden, klederdracht, hoeden, … een koetsparade met alles erop en eraan. Op het einde van de parade is er zelfs een prijsuitreiking.

Bokrijkdag - De Bokrijkspelen

zondag 7 augustus 2016

Bokrijkdag - De Bokrijkspelen

Maak kennis met oude volksspelen en – sporten zoals touwtrekken, katapultschieten, javelot werpen en nog veel meer. Of wat dacht je van een wedstrijdje Kubb? De kids kunnen meedoen aan een initiatie vliegeren terwijl ze de meterhoge steltlopers bewonderen!

Bokrijkdag - Reuzenoptocht

zondag 14 augustus 2016

Bokrijkdag - Reuzenoptocht

Een reuzenstoet loopt binnen en buiten het museum! Maar binnen het museum kom je nog veel meer te weten over reuzen. Bezoek een reuzenatelier en kom te weten hoe een reus wordt gemaakt van kop tot teen.

Bokrijkdag - Oogstfeest met Taart Trofee

zondag 21 augustus 2016

Bokrijkdag - Oogstfeest met Taart Trofee

Het oogstfeest, dé dag van het jaar voor de boeren en boerinnen. Ga met hun mee terug in de tijd naar het jaar 1913 en maak het feest zelf mee! De kinderen kunnen leren hoe ze fruittaartjes en confituur maken. Bovendien vindt op deze dag een heuse bakwedstrijd plaats!

Ketnet Zomertour XL

zondag 28 augustus 2016

Ketnet Zomertour XL

Tijdens de Ketnet zomertour ontmoet je je favoriete Ketnethelden, geniet je van shows en optredens, Ketnet King Size en zoveel meer. Ketnet en Bokrijk sluiten de zomer af met een Extra Large editie!

Dag van het eetbare landschap

zondag 18 september 2016

Dag van het eetbare landschap

Zondag 18 september kan je in het Openluchtmuseum van Bokrijk kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Er staan tal van demonstraties op het programma en op de streekproductenmarkt kan je niet alleen proeven maar ook kopen!

KATTEKWAAD

zondag 30 oktober en dinsdag 1 november 2016

KATTEKWAAD

Het familie evenement bij uitstek tijdens de herfstvakantie voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar waar thematische en authentieke beleving centraal staat: live-acts, doe-activiteiten en entertainment op kindermaat!
Winteravonden

van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december 2016

Winteravonden

Tijdens Winteravonden in Bokrijk waan je je terug in de kindertijd van je (over-)grootouders op onze nostalgische winterkermis met attracties van weleer. Je geniet met het hele gezin van foortheater, dans en muziek, bewondert een spectaculaire vuurshow en maakt een ritje op het reuzenrad of de rupsbaan.
Winterwandelingen

elke zaterdag en zondag in januari 2017

Winterwandelingen

Gedurende de weekends van januari 2017 kan je terecht in het Openluchtmuseum van Bokrijk voor een stevige, winterse wandeling. De museumdelen De Kempen en Haspengouw zijn elke zaterdag en zondag van de maand januari, telkens van 14u tot 20u, toegankelijk voor wandelliefhebbers.