Skip to main content
Meisje vakmanschap

Zomerfestival

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum

Reservatie verplicht?

Je plek reserveren is verplicht.

Reserveer je plek

Over het evenement

Kruis deze zomer het Zomerfestival in Bokrijk aan in je agenda! In juli en augustus valt er elke dag iets te beleven. Zo zie je makers van vandaag, gisteren en morgen aan het werk tijdens boeiende demonstraties en initiaties.

Verken het Openluchtmuseum op eigen houtje of dankzij één van de museumbelevingen. (Her)ontdek Bokrijk dankzij de Bokrijkroute met alle hoogtepunten van het museum, keer terug naar anno 1919 met onze Living History-acteurs toen de Spaanse Griep het dorp in het bedwang had, speel de Bruegelgame of laat je opnieuw verrassen door de wervelende jaren '60.

Als kers op de taart leidt een gloednieuwe vakmanschapsroute je van de ene vakman naar de andere. De lederbewerker, pottenbakker, herder, herborist, mandenvlechter, smid of imker geven doorlopend demonstraties. Het startpunt bevindt zich in het museum bij de glazen Infobox en de wegwijzers tonen je de juiste route.

Vakmanschap - houtbewerking

Extra vakmanschap

In het Openluchtmuseum ervaar je deze zomer nóg meer vakmanschap tijdens het Zomerfestival. Zo geniet je van extra demonstraties door ambachtslieden en hedendaagse vaklui zoals de laureaten van de BKRK-award #Glas, winnaars van de Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award, meester-leerlingtrajecten, eigen vaklui en masterstudenten van PXL-MAD en Luca School of Arts. 

En er is meer... Breng je 13, 14 of 15 augustus een lichtgekleurde T-shirt, keukenhanddoek of kussensloop mee, dan krijg je van Atelier Gezeever een unieke handzeefdruk mee naar huis. Rombachs Glas tovert van 17 tot 22 augustus jouw glaswerk om tot een exclusief stuk. De eerste acht bezoekers kunnen een bier- of wijnfles, waar een bijzondere waarde of persoonlijk verhaal aan vasthangt, afgeven bij glaskunstenaar Frederik Rombach. Hij smelt en herwerkt het tot een uniek stuk dat je de dag nadien kan ophalen. Raadpleeg de agenda voor de programmatie.

Tim Duerinck, winnaar van de Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award, demonstreert van 2 tot 8 augustus in het museum met zijn strijkinstrumenten in vlas. Als kers op de taart gaat hij op zondag 8 augustus in interactie met zijn muzikant.

Atelier Gezeever

Aan de slag

In de atelierschuren steek je zelf de handen uit de mouwen met een atelier brood bakken, een geldbuidel ontwerpen, pottendraaien, textiel bedrukken of een vogelvoederkastje maken. Zo leer je de basistechnieken én heb je meteen een leuk souvenir om mee naar huis te nemen.

Reserveer je ticket

Vooraf je ticket reserveren is verplicht, ook als Bokrijkabonnee of houder van een kortingskaart. Zo spreiden we de bezoekers en kan jouw bezoek aangenaam en veilig verlopen. Je ticket online reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Openluchtmuseum

10 u. - 18 u.

Openluchtspeeltuin

9 u. - 21 u.

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

6 u. - 21 u.

Infocenter

9 u. - 17.30 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De speeltuin is dagelijks geopend 9 u. tot 21 u. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je hoeft geen ticket te reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrekt raadpleeg je wel best de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in het Bokrijk. In museumdeel 'De sixties' zijn honden niet toegelaten, er zijn benches voorzien.

Je kan opnieuw dagelijks genieten van het Openluchtmuseum.

  • van 10 u. tot 18 u.
  • je ticket reserveren is verplicht
  • het samenscholingsverbod blijft gelden (max. 10 volwassenen)
  • beide parkings zijn geopend
  • honden zijn aangelijnd welkom
  • de toiletten zijn open en worden grondig gepoetst
  • het dragen van een mondmasker is verplicht in binnenruimtes zoals de toiletten. In de buitenlucht enkel als de veiligheidsafstand niet bewaard kan worden.

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.

Een tochtje langs Fietsen door het Water maar geen fiets? Geen nood je kan terecht bij het fietsverhuurpunt. Je fiets reserveren is verplicht en doe je hier.