Park

Voor de meest actuele informatie over de coronamaatregelen, klik hier.

Om de social distance te bewaren geldt er momenteel éénrichtingsverkeer bij Fietsen door het Water. Fietsers uit de richting van knooppunt 95 en 92 worden 300 meter omgeleid om zo alsnog dwars door het water te fietsen. Het éénrichtingsverkeer is eveneens van toepassing voor de voetgangers. Deze maatregelen gelden tot nader bericht.

Over het park
Bokrijk is meer dan het Openluchtmuseum. Ontdek 550 hectare pure afwisseling. Maak een gezonde wandeling of fietstocht in de mooie natuur.

Toerisme Limburg vzw en het Provinciebestuur Limburg investeerden bovendien in het innovatieve fietstraject ‘Fietsen door het water’. Zo fiets je dwars door een vijver zonder nat te worden. Daarnaast wordt ook het open vijver- en moeraslandschap hersteld. Bokrijk neemt heel wat duurzame en ecologische initiatieven en behaalt zo sinds enkele jaren de groene sleutel. Lees er hier meer over.

Everzwijnen
Ook in ons park zijn everzwijnen gehuisvest. Het zijn nachtdieren;  je zal ze dan ook zelden waarnemen.

Kom je ze overdag toch tegen wees dan niet ongerust: de everzwijnen zijn van nature niet agressief.

We willen je toch enkele tips aanreiken:

  • Blijf altijd op de wandelwegen;
  • Hou je hond steeds aangelijnd;
  • Zie je een everzwijn, loop dan niet weg maar wandel rustig verder.

Wanneer je deze dieren aantreft, mag je steeds de wachters van Bokrijk informeren. Zij zijn op het terrein aanwezig. Je kan hen contacteren op het nr. 011-265.320 of via mail: wachterskorps@limburg.be