Openluchtmuseum

Scholen en jeugdgroepen

In het Openluchtmuseum beleven kleuters, lagere, secundaire scholen en jeugdgroepen Bokrijk op maat. Leuk en leerrijk!

In 2020 kan je klas voor de laatste keer de 'De wereld van Bruegel' ontdekken. Deze expo over schilder Pieter Bruegel de Oude werd afgelopen schooljaar zó gesmaakt dat we er graag een vervolg aan knopen. Nadien is het onherroepelijk te laat.

Graag verwelkomen we jouw klas of jeugdgroep in 2020. Reserveren is mogelijk via het aanvraagformulier. Een programma boeken kan enkel tijdens de openingsdagen van het Openluchtmuseum. Meer info opvragen kan steeds via bokrijksales@limburg.beDownloaden

De Sixties

Verhalen en gebeurtenissen uit de jaren 60 komen tot leven in de levensechte decors: van woonkamer tot cinema, van jeugdkamer tot elektrowinkel.

De Sixties
Opa was een hippie

Opa was een hippie

Leeftijd
10 - 12
Aantal deelnemers
15 - 25
Duur
1,5u
Taal
NL - FR - EN - DE
Prijs (excl. toegang)
€ 4,50 p.p.

De link met opa en oma toen zij jong waren, maakt deze interactieve route herkenbaar en grappig. Een vast onderdeel is de muziektentoonstelling: visueel en ervaringsgericht. Deze begeleide reis door de jaren zestig zit vol met actieve opdrachten, tools en thema's op maat van de groep. Ook uitzonderlijk geschikt voor bijzondere klassen. TIP: de huifkar kan de groep van en naar De sixties brengen. Je kan ook kiezen voor een niet-begeleid bezoek, maar met gids ontdek je zoveel meer van deze wondere jaren.

Reserveer nu

Van hipster tot hippie

Van hipster tot hippie

Leeftijd
12 - 18
Aantal deelnemers
15 - 25
Duur
1,5u
Taal
NL - FR - EN - DE
Prijs (excl. toegang)
€ 4,50 p.p.

De jongeren beleven de jeugd van 'bomma en bompa' in een trippy tijdreis waarin alles dat nu retro is, nog gewoon splinternieuw was. (Inter)actieve opdrachte, tools en thema's worden door de gids aangepast aan de graad of interesses van de groep. De focus ligt op muziek. De groep kan affiches, iconische platenhoezen, beeld- en luisterfragmenten uit deze revolutionaire periode bekijken en beluisteren. De groep maakt echt kennis met muziekstromingen uit de jaren 60. De expo is visueel en ervaringsgericht. TIP: een aanrader voor bijzondere klassen!

Reserveer nu