Plan je bezoek

Op deze pagina vind je informatie over de openingsuren, prijzen, het reserveren van tickets, horeca, bereikbaarheid, enzovoort. Heb nog je vragen? Raadpleeg dan even de veelgestelde vragen. Vind je hier niet het antwoord dat je zoekt? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag verder.

Plan je bezoek

Abonnement

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum Bokrijk ontdek je hoe het verleden onze toekomst inspireert! Laat je onderdompelen in het verhaal over vakmanschap, bewonder demonstraties of steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. De expo ‘De wereld van Bruegel’ kon in 2019 al rekenen op heel wat lovende reacties, dus geven we je in 2020 een nieuwe kans om deze interactieve tentoonstelling te ontdekken. Door de corona-maatregelen is het enkel mogelijk om het abonnement online te bestellen en deze zullen dan ook zo snel mogelijk aangemaakt worden. Het is dus niet meer mogelijk om het abonnement in het Infocenter/ter plaatsen aan te kopen.

Tarieven

Bestel hier

Gezinsabonnement € 95,00 per gezin
Individueel abonnement € 47,00 per persoon
Grootouderabonnement € 95,00 voor de grootouders en alle kleinkinderen t.e.m. 18 jaar.
Kinderabonnement € 13,00 per kind van 3 t.e.m. 12 jaar (excl. parkingticket)

 


Voordelen in Bokrijk 2020

Bestel hier

Geniet met je abonnement van:

 1. Gratis toegang tot het Openluchtmuseum en de expo ‘De wereld van Bruegel’ van 4 april tot en met 2 november 2020.

 2. Gratis 4 parkeertickets bij een gezins-/grootouderabonnenment en 2 parkeertickets bij een individueel abonnement. 

 3. 10% korting op aankopen in de museumshop.

 4. Atelier+: Leer onder professionele begeleiding pottendraaien of maak een unieke portemonnee uit leder. Als abonnee krijg je 10% korting (uitgezonderd de ateliers die doorgaan in Egt. The Slow Bakery). Je kan online inschrijven en je reservatie betalen. Om van je korting te genieten moet je voor het selecteren van het aantal tickets, je promocode Bokrijk20 ingeven. De ateliers en data worden binnenkort bekend gemaakt.

 5. Gratis toegang tot alle evenementen en activiteiten uit onze kalender.

 6. Exclusieve Abonneemomenten (Vooraf inschrijven is verplicht. We houden je op de hoogte van de start van de inschrijvingen. 

 • Met de boer de Bokrijkdieren voederen
  • Do 2 juli: 8.30 u. - 10 u.
  • Di 28 juli: 8.30 u. - 10 u.
  • Vrij 14 aug:  8.30 u. - 10 u.
 • Exclusieve Bruegelroute
  • Woe 5 aug: 18 u. - 20 u.
  • Di 18 aug: 18 u. - 20 u
 • Collectie- en depotwerking: een blik achter de schermen
  • Di 7 juli · 18.30 u. - 20 u.
 • Sprookjeswandeling voor het slapen
  • Do 9 juli: 18.30 u. - 20 u.
  • Vrij 24 juli: 18.30 u. - 20 u.
  • Di 11 aug: 18.30 u. - 20 u.
 • Wandeling met herder en schapen
  • Vrij 17 juli: 8.30 u. - 10 u.
  • Do 20 aug: 8.30 u. - 10 u.
 • ‘Hard hat’-tour langs de restauratiewerken
  • Woe 28 aug: 18.30 u. - 20 u.

Voordelen bij partners in Bokrijk

Bestel hier

Frituur speeltuin:
15% korting bij aankoop van een frikandel op vertoon van het abonnement.

Bistro Koetshuis:
1 gratis tas koffie wordt aangeboden bij een warme maaltijd op vertoon van het abonnement.

Snoepwinkel speeltuin:
15% korting bij aankoop van een ijsraket op vertoon van het abonnement.

Egt. The Slow Bakery:
Tweede brood aan halve prijs in broodatelier Egt. The Slow Bakery.

Sint-Gummarus en In den Dolphijn:
Bij een bezoek aan het Sint-Gummarus en In den Dolphijn krijg je 1 tas koffie bij bestelling van een warme maaltijd (1 consumptie per getoond abonnement, niet geldig bij soep of salades).

Mini Auto’s: 
5 jetons kopen en 6de jeton gratis op vertoon van het abonnement.

Snoepwinkel museum:
€ 0,50 korting bij aankoop van een zak "blokspek" van 250 gram op vertoon van het abonnement.

Rondrit paard en kar:
Eenmalig € 1,00 korting op rondrit met huifkar door het Openluchtmuseum.

Parking:
Er zijn 2 ruime parkings: Parking 1 - Kasteel is gelegen aan het Infocenter Bokrijk, Parking 2 is toegankelijk tijdens evenementen. Als abonnee krijg je vier parkeerbeurten ter waarde van maar liefst € 20,00 gratis bij een gezins- of grootouder abonnement (2 gratis parkeerbeurten bij een individueel abonnement). Bij het nazomerabonnement krijg je 2 parkeerbeurten gratis bij een gezins- of grootouder abonnement (1 gratis parkeerbeurt bij een individueel abonnement).
Het eerste half uur parkeer je gratis, je kan gewoon in- en uitrijden, er is geen validatie vereist aan een betaalautomaat.

Gratis digitale Bokrijknieuwsbrief:
Om je op de hoogte te houden van alle evenementen en andere voordelen krijg je een digitale nieuwsbrief. Zo mis je zeker niets in Bokrijk.

10% korting:
Op bepaalde aankopen in de museumshop van Bokrijk ontvang je rechtstreeks 10% korting aan de kassa.

Aparte kassa:
Voor abonnees is er een aparte kassa voorzien op zaterdag, zon- en feestdagen in juli en augustus.

Voordelen bij partners buiten Bokrijk

Bestel hier

Gedurende het ganse seizoen geniet je dankzij je Bokrijkabonnement 2020 van volgende voordelen:

Thermae 2000

Toe aan wat quality time met je vriend of vriendin? Dat kan heel goed met dit arrangement van Thermae 2000: 1 dag toegang tot het wellnessresort, waaronder de thermale binnen -en buitenbaden uit eigen bron op 388 meter diepte in de Cauberg.

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt € 10,00 korting op de reguliere dagprijs.

Bezoek de site

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen: een park om lief te hebben
Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuws kasteel zijn meer dan 15 verschillende imposante tuinen aangelegd. Laat u inspireren door Kasteeltuinen Arcen, ontdek de seizoenen, bewonder de schoonheid van bloemen en planten in de tuinen en waan u in het verleden tijdens een bezoek aan het kasteel. Regelmatig vinden er activiteiten plaats zoals evenementen, bloemenshows en exposities. Bovendien worden er dagelijks rondleidingen gegeven. Ook voor kinderen is Kasteeltuinen Arcen een bezoek waard! Ze ontdekken het park met een speurtocht, spelen een wedstrijdje midgetgolfen of vermaken zich op het speelstrand.

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 25% korting op de reguliere toegangsprijs en dit tijdens de periode van 1 april 2020 t.e.m. 1 november 2020. Niet geldig van 18 t.e.m. 21 september 2020, niet tijdens de avondvoorstellingen en niet cumuleerbaar met andere acties. Max. 2 personen per bon.

 

Bezoek de site

Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries Het Complot

De nieuwe speurtocht ‘Het Complot’ van Bilzen Mysteries is een interactief misdaadspel voor jong en oud. Gewapend met tablet en een flinke portie speurderstalent ontrafel je stukje bij beetje de oplossing van het mysterie. Word jij de rechterhand van Commissaris Angel, vertolkt door Joke Devynck?

VOORDEEL IN 2020
Met jouw Bokrijkabonnement krijg je € 1,50 korting per ticket bij aankoop aan de kassa.

Bilzen Mysteries Het Verhaal

’s Avonds komt het kasteel van Alden Biesen tot leven tijdens ‘Het Verhaal’: een fascinerend klank-en lichtspel dat de 800-jarige geschiedenis van de Landcommanderij vertelt. Jouw virtuele gids van deze betoverende tijdreis is de Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir.

VOORDEEL IN 2020
Surf naar www.bilzenmysteries.be/korting en geef de code t2k2e056 in. Deze korting is enkel geldig bij online reservaties (max. 5 tickets). Op de dag van het bezoek moet het Bokrijkabonnement ook getoond worden aan de kassa.
Volwassen: € 13* pv €18 aan de kassa
Kortingstarief: € 10* ipv € 15 aan de kassa
Kinderen tot 6 jaar: gratis
*huur koptelefoon en tablet ingegrepen

Bezoek de site

SEA LIFE Blankenberge

SEA LIFE Blankenberge biedt onderdak aan meer dan 2.500 dieren. Je gaat op ontdekking doorheen de 7 wereldzeeën en de indrukwekkende Amazonerivier. Je kan er haaien, piranha’s, zeepaardjes, otters, zeehondenpups, zeeleeuwen en Humboldt pinguïns van dichtbij observeren. Op zoek naar een unieke ervaring? Een bezoekje aan SEA LIFE Blankenberge is meer dan de moeite waard!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 50% korting op de reguliere toegangsprijs en dit in de periode van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020.

Bezoek de site

GaiaZOO

GaiaZOO, al viermaal gekozen tot mooiste dierentuin van de Benelux, biedt een adembenemende wereld van dier en natuur.

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 50% korting op de reguliere toegangsprijs. Enkel geldig bij aankoop van een ticket aan de kassa, niet via online.

Voor andere openingsuren zie website.

Bezoek de site

Grotten van Han

In het dorpje Han-sur-Lesse, op nauwelijks een uur van Brussel, schuilt één van de beroemdste grotten van ons continent. Beleef een magische tijdsreis tijdens je bezoek aan de Grot van Han: laat je in het hart van de Grot verrassen door de nieuwe klank- en lichtshow “Origin”. Een creatie van Luc PETIT, de beroemde alchemist van podiumkunsten die onder andere met le Cirque du Soleil, Franco Dragone en Disney heeft samengewerkt.

VOORDEEL IN 2020
Geniet van 40% korting op het ticket 12+ van het PassHan ticket : toegang tot de Grotten van Han, het uitgestrekte Wildpark waar je de Europese big 5 kunt spotten, PrehistoHan en Han 1900. Geldig van 10 februari 2020 t.e.m. 5 januari 2021.

Bezoek de site

Zoo Antwerpen, Planckendael & Serpentarium

Duizenden dieren hebben hun thuis in de Antwerpse Zoo. Ze wonen er in prachtige, meestal geklasseerde gebouwen. Neem dus zeker eens een kijkje in het Kleinapengebouw, Vriesland, het zeehondenverblijf, Hippotopia… enzovoort.

VOORDEEL IN 2020
Eénmalig 30% korting op de reguliere toegangsprijs van ZOO Antwerpen, éénmalig 30% korting op de reguliere toegangsprijsvan Planckendael en éénmalig 30 % korting op de reguliere toegangsprijs van Serpentarium.

Bezoek de site

Safaripark Monde Sauvage

Bezoek het Safaripark Monde Sauvage en trek de wilde wereld in op slechts 25 km van Luik. Ontdek een echte Afrikaanse safari of ga op zoektocht naar wilde diersoorten en vergeet zeker de nieuwe Jungle Dôme niet!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 50% korting op de reguliere toegangsprijs.

Bezoek de site

Abdijsite Herkenrode

De Abdijsite Herkenrode in Hasselt, daar beleef je het verleden op een andere manier. In de kruiden- en inspiratietuin geniet je van de mooie tuinarchitectuur met meer dan 500 verschillende kruiden en in het belevingscentrum word je meegesleurd doorheen de boeiende geschiedenis van 600 jaar vrouwen in Herkenrode. Daarnaast kan je er ook genieten van de indrukwekkende omgeving.

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 50 % korting op de reguliere toegangsprijzen voor volwassenen, dit voor zowel Belevingscentrum en/of Kruiden- en Inspiratietuin als combi-tickets (uitgezonderd betaldende evenementen).
Periode : 1 april 2020 tem 31 oktober 2020.

Bezoek de site

Huis van Alijn

Het cultureel erfgoed van alledag is een immense schatkamer van verhalen van dingen die (n)ooit voorbijgaan. Je beleeft ze in het Huis van Alijn! Een museum met een passie voor het dagelijks leven in de 20ste eeuw.

VOORDEEL IN 2020
Eénmalig gratis toegang. 
Geldig van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020.

Bezoek de site

Jenevermuseum

In het Jenevermuseum in Hasselt leer je alles bij over de geschiedenis en het productieproces van jenever. In het proeflokaal maak je kennis met allerlei jeneversoorten: fruitig, romig, jong, oud, belegen, … En waarom geen huisgemaakte jenever meenemen om thuis na te genieten van een heerlijk glaasje?

VOORDEEL IN 2020
Eénmalig gratis toegang (niet geldig voor tijdelijke tentoonstellingen) en dit in de periode van1 februari 2020 tot en met 30 december 2020.

Bezoek de site

Modemuseum Hasselt

Het Modemuseum Hasselt stelt enkele keren per jaar nieuwe en unieke collecties kledij tentoon.

VOORDEEL IN 2020
Eénmalig gratis toegang en dit in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 december 2020.

Bezoek de site

Museum voor natuurwetenschappen

Ooit al een stegosaurusskelet in elkaar gestoken? Oog in oog gestaan met een briesende buffel? Of zou je wel eens in de huid van een Neanderthaler willen kruipen? Waar wacht je nog op? Neem een duik… in een museum dat leeft!

VOORDEEL IN 2020
€ 1,00 korting op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen en  €1,50 korting op de reguliere toegangsprijs voor kinderen (6-17j). (Niet geldig op tijdelijke tentoonstellingen).

Bezoek de site

Speelgoedmuseum Mechelen

Spel en speelgoed zijn van alle tijden en van alle mensen. Ontdek speelgoed van vroeger en nu: poppen, miniatuurtreinen en nog zoveel meer.

VOORDEEL IN 2020
1 x 50% korting op de reguliere toegangsprijs.

Bezoek de site

Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout is een van de oudste en meest gevarieerde bomen- en plantentuinen in Vlaanderen. Je ontdekt er duizenden zeldzame bomen, struiken en bloemen. In de zomervakantie is er voor de kinderen een boeiende en leuke speurtocht.

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 50% korting
op de reguliere toegangsprijs.
Geldig van 1 maart 2020 tot en met 22 december 2020, met uitzondering van de plantendagen.

 

Bezoek de site

Cosmodromeshows

Ben je klaar voor een spannende ontdekkingstochtlangsheen sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen?

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 50% korting op de reguliere toegangsprijs.

Geldig tijdens de openingstijden van Cosmodrome.

Bezoek de site

De Lieteberg

Trek je schoenen uit en laat je tenen tintelen tijdens een leuke tocht op blote voeten. Heuvels, ladders, water en modder, plezier gegarandeerd voor iedereen. Uitgewandeld? Duik in Entomopolis en laat je verrassen door de insectenwereld en ga op zoek naar de pareltjes in de vlinderkoepel. Nagenieten doe je het best op het mooie grasterras!

VOORDEEL IN 2020
€ 2,00 korting op een combiticket. Je krijgt toegang tot het Blotevoetenpad, de Entomopolis en gratis toegang tot de Vlinderkoepel.
Geldig van 3 januari 2020 tot en met 31 december 2020. Actuele tarieven en openingstijden zijn beschikbaar op de website.

Bezoek de site

Japanse Tuin

Picknicken onder een bloeiende kerselaar, genieten van een Japanse drumconcert en een onvergetelijke, authentiek Japanse setting. De Japanse Tuin in Hasselt heeft het allemaal. Rustzoekers raden we aan om de Tuin tijdens de weekdagen of in weekends zonder evenementen te bezoeken. Wie graag een dag vol Japanse activiteiten beleeft, neemt best een kijkje op de website om zijn keuze te maken uit een hele reeks Japans-geïnspireerde evenementen. Voor ieder wat wils!

VOORDEEL IN 2020
Eénmalig 50% korting op de reguliere toegangsprijs in de periode van 1 april 2020 tot en met 31 oktober 2020.

Bezoek de site

Rederij Stiphout

Rederij Stiphout uit Maastricht heeft diverse boottochten op de Maas samengesteld. Bij ons heeft u een uitgebreide keuze. Wij doen er alles aan om uw wensen en voorkeuren af te stemmen op onze mogelijkheden.

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 50% korting op de rondvaart op de Maas, ook extra korting op andere boottochten.

Bezoek de site

Bellewaerde

Puur avontuur!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het reguliere volwassenentarief.
De korting is geldig op alle openingsdagen van 4 april t.e.m. 8 november 2020, met uitzondering van Pasen, Paasmaandag, 1 mei, OLH Hemelvaart, de Halloweennocturnes*, 31 oktober, 1 november, dagen waarop het park volledig is afgehuurd *.
* voor data Halloweennocturnes en dagen dat het park afgehuurd is kan u vinden op de website.

Bezoek de site

Walibi

Met het hele gezin of onder vrienden, iedereen wil naar pretpark Walibi!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het reguliere volwassenentarief.
De korting is geldig op alle openingsdagen van 4 april t.e.m. 8 november 2020, met uitzondering van Pasen, Paasmaandag, 1 mei, OLH Hemelvaart, de Halloweennocturnes*, 31 oktober, 1 november, dagen waarop het park volledig is afgehuurd *.
* voor data Halloweennocturnes en dagen dat het park afgehuurd is kan u vinden op de website.

Bezoek de site

Verfland

Bij Verfland in Sint-Lambrechts-Herk kan zowel de particulier als de professional terecht.  Het uitgebreide assortiment omvat naast kwaliteitsverf ook behang, schildersmaterialen, schuurmachines (ook verhuur) en ladders. Er is een aparte afdeling raambekleding (gordijnen, jaloezieën, shutters) en onze interieurstylisten komen ook adviseren aan huis.

VOORDEEL IN 2020
Op vertoon van het Bokrijkabonnement ontvang je 25% korting op de verfmerken Mefapaints, Trimetal en Sikkens en ontvang je 15% korting op behang- en schildersmaterialen. (uitgezonderd ladders, machines, kledij en gemarkeerd behang)

Bezoek de site

Bobbejaanland

’T plezantste land. Met talloze attracties zoals de Bob Express, Dreamcatcher, Evolution en deSpeedy Bob zeker een bezoekje waard.

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 50% korting op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen, niet geldig tijdens bepaalde evenementen. Raadpleeg de website voor de juiste openingstijden.

Bezoek de site

Boudewijn Seapark

Beleef een dolfijne familiedag in Boudewijn Seapark Brugge:

3 shows, 20 outdoor attracties, een outdoor waterpark én 12 indoor attracties!
Geniet van de gloednieuwe dolfijnenshow “Moana’s Blue World” en bewonder de spectaculaire sprongen van onze dolfijnen! Ontdek het prachtig verlichte dolfinarium met projecties op een gigantisch scherm van 320 m². Dolfijn Moana neemt je mee op ontdekkingstocht doorheen de evolutie van dolfijnen en de pracht van onze natuur. Maar Moana vertelt ook over de plasticsoep in onze oceanen en wat de mens hieraan kan doen…

In het zeeleeuwentheater beleef je een nieuw avontuur samen met onze imposante zeeleeuwen! Ga ook langs bij de prachtige zeehondenlagune midden in een groen park.

Boudewijn Seapark biedt niet alleen shows. Het pretpark heeft ook 20 attracties buiten zoals de coole rollercoaster Orca Ride, de piratenboot Sancta Maria, of de reuzengrote speeltuinen. Beleef dolle pret in het openlucht waterpark Bobo’s AquaSplash met 8 glijbanen en de Splash Emmer.

Regenweer? Dan zorgt Bobo’s Indoor met 12 overdekte attracties voor urenlang speelplezier!

VOORDEEL IN 2020
Abonnementhouders van Bokrijk ontvangen in Boudewijn Seapark op vertoon van een geldige abonnementskaart 2020 onbeperkt 40% korting op de reguliere toegangsprijs, ook voor kinderen geldig, en dit tijdens het zomerseizoen 2020 (4 april 2020 – 27 september 2020).

Raadpleeg de website voor de juiste openingstijden.

Bezoek de site

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne: meer dan 50 attracties voor jong & oud!

Kabouter Plop, Samson & Gert, Bumba en Maya de Bij ontvangen je met open armen in Plopsaland De Panne! Het meest bezochte pretpark van België combineert de magie van de geliefde Studio 100-figuren met het plezier van meer dan 50 betoverende outdoor- en indoorattracties en een unieke combinatie van shows, Meet & Greets en liveoptredens. De allerkleinsten leven zich uit op hun favoriete outdoorattracties waaronder de gloednieuwe K3 Roller Skater of in het volledig overdekte Mayaland.

Voor wie geen uitdaging uit de weg gaat, raast tegen een snelheid van meer dan 70 km/u over de rails van de houten achtbaan Heidi The Ride. Nood aan nog meer thrills? Test de spectaculaire Anubis The Ride met zijn topsnelheid van 90 km/u, maak een val van 30 meter in het water op de SuperSplash of trotseer de rotsen van de Grote Golf.

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het geafficheerde tarief voor volwassenen (t.e.m. 69 jaar) en kinderen groter dan 1 meter.

Bezoek de site

Plopsa Coo

Plopsa Coo: Op avontuur in de vrije natuur!

In het prachtige natuurdecor van de Amblève-vallei in de Belgische Ardennen, aan de voet van de beroemde Watervallen van Coo, liggen 20 avontuurlijke attracties voor de hele familie op je te wachten. De Mega Mindy Flyer laat je zweven tussen de wolken op een hoogte van 65 meter en met

de achtbaan Vicky The Ride haal je een duizelingwekkende snelheid. Mis zeker ook de Dino Splash niet, een spannende attractie vol waterpret met drie glijbanen in een reusachtige vulkaan en langs machtige dinosaurussen!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het geafficheerde tarief voor volwassenen (t.e.m. 69 jaar) en kinderen groter dan 1 meter.

Bezoek de site

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden: De leukste stop met een dak er op!

Laat je betoveren door de magische wereld van Studio 100 en beleef een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark van Nederland! Dans in de K3-Disco, spring tussen De Dansende Fonteinen, klim in Plops Speelboom, maak een bloedstollende vaart op de Wickiebaan, geniet van een spetterende show van je Studio 100-helden in het nostalgische amfitheater en trotseer De Woeste Zee! 25 vetcoole attracties veroveren de harten van kleine avonturiers en hun familie.

Bij mooi weer speel je in het ruime buitengedeelte met K3-Brandweermolen, K3-Verkeerspark, Klimberg en andere spannende attracties. Een hele dag plezier voor Ploppertjes van 2 tot 10 jaar!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het geafficheerde tarief voor volwassenen (t.e.m. 69 jaar) en kinderen groter dan 1 meter.

Bezoek de site

Plopsa indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt: Buitengewoon veel binnenpret!

Weer of geen weer? Kleine avonturiers tussen 2 en 10 jaar en hun ouders komen áltijd oren en ogen te kort op de 25 betoverende attracties van Plopsa Indoor Hasselt! Laat je onderdompelen in de magische wereld van je favoriete Plopsa-helden. Trek op verkenning in Maya’s Wereld, voel de kriebels in je buik op de Wickie Coaster en scheep in voor het avontuur met Piet Piraat op De Scheve Schuit. Bij mooi weer amuseer je je te pletter in de ruime buitenzone met De Dansende Fonteinen en het K3-Verkeerspark. Bovendien geniet je dagelijks van een gratis liveshow, een confettidans en Meet & Greets met je Plopsa-helden!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het geafficheerde tarief voor volwassenen (t.e.m. 69 jaar) en kinderen groter dan 1 meter.

Bezoek de site

Plopsaqua De Panne

Plopsaqua De Panne: Het coolste waterpretpark van België!

Laat je betoveren door de wondere wereld van Plopsaqua De Panne, het nummer 1 waterpretpark van de Benelux dat zich vlak naast Plopsaland De Panne bevindt! Droom weg bij de feeërieke landschappen met speciale licht– en geluidseffecten en sensationele attracties zoals de wonderlijke Wild River, het overdonderende Stormbad en zes indrukwekkende glijbanen. En welke waterrat durft een ritje aan op de spectaculaire Sky Drop, met zijn 19 meter de hoogste glijbaan van België?

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het geafficheerde tarief voor volwassenen (t.e.m. 69 jaar) en kinderen groter dan 1 meter.

Bezoek de site

Goalmine

Kom de Stadiontour beleven in de Luminus Arena!

Elke eerste zaterdag van de maand kan je deelnemen aan de Open Stadiontour doorheen de Luminus Arena, het stadion van KRC Genk.
We starten (stipt om 13u30) met een bezoek aan GoalMine, de unieke interactieve voetbalbeleving. Geen traditioneel museum maar een inleefreis in het voetbal.
Daarna neemt een van onze gidsen je mee doorheen de catacomben van het stadion. We bezoeken de loges, de business ruimtes, de perszaal, het bezoekersvak enz.

De anekdotes en voetbalverhalen van onze gidsen zorgen voor een aparte inkijk op het voetbal. Rond 16u30 zit je namiddag er op.

VOORDEEL IN 2020
Met een Bokrijkpas betaal je slechts € 8,50 per persoon voor deelname aan deze tour. Reserveren is niet nodig.
(Normale prijs € 11,- voor volwassenen en € 9,50 voor 55+ en kinderen jonger dan 12 jaar).

Bezoek de site

Aquafun - Sunparks Kempense meren

Aquafun is de ideale plek voor enthousiaste water­ratten. Hier kan men steeds terecht voor een warme duik. Eender welk weer!

Waterpret beleeft u het hele jaar door in het subtropisch zwemparadijs Aquafun. Hier beleeft de hele familie uren­lang waterplezier.  Roetsj van de glijbaan, trotseer de wilde golven van het golfslagbad of laat u meevoeren door de waterversnellers.

Ook baby's en peuters beleven dolle pret in het baby- en kinderbad

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het tarief in de subtropische zwembaden van Sunparks Kempense Meren.

Bezoek de site

Train World

Een reis door de tijd!

Train World is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Het is een universum dat een beroep doet op alle zintuigen om de vele verschillende dimensies van de spoorwegen te kunnen bevatten. Een bezoek aan Train World is een actieve en verrassende uitstap. Je wandelt tussen locomotieven, neemt plaats in treinen van 100 jaar oud, bezoekt een spoorweghuisje en loop over een echte spoorwegbrug. Je ervaart zelfs hoe het voelt om een trein te besturen!

Abonnementhouders 2019 van Bokrijk ontvangen op vertoon van hun Bokrijkabonnement 2019

VOORDEEL IN 2020
€ 4,00 korting op het family ticket i.e. 2 volwassenen + max. 3 kinderen of 1 volwassene en max. 4 kinderen. De normale prijs voor een family ticket: € 36,00, de Bokrijkabonnees 2020 betalen € 32,00.
Geldig tot en met 31 december 2020

Bezoek de site

Roularta

Bent u geïnteresseerd in lifestyle, sport, trends of actualiteit … U vindt ongetwijfeld een magazine dat bij u past! Geniet aantrekkelijke kortingen op het brede aanbod: Libelle, Libelle Lekker, Feeling, Flair, La Maison Victor, Bodytalk, Knack, Sport/Voetbal-magazine en Trends. 

VOORDEEL IN 2020
Tot 44% korting op de magazines van Roularta Media Group, klik hier voor de korting. Geef bij Bedrijf/organisatie 'Bokrijk' in en bij Personeels- of lidnummer je abonnementskaartnummer om te kunnen genieten van de korting.

Bezoek de site

Atomium

HET SYMBOOL VAN BELGIË & BRUSSEL.

Het Atomium bestaat sinds Expo 58 en stelt een ijzerkristal voor dat 165 miljard keer werd vergroot.
Het Atomium vandaag:

 • een surrealistische wandeling door buizen & bollen
 • het mooiste panorama (360°) van Brussel en omgeving (92 m)
 • een restaurant op 95 m
 • een permanente expo over haar geschiedenis
 • een tijdelijke expo (-> september 2020): Bruegel. A poetic experience.
 • een shop vol met originele cadeaus

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt toegang aan het groepstarief (max. 4 personen)
Het Atomium-ticket geeft ook toegang tot het ADAM - Brussels Design Museum (op  150 m van elkaar). Meer info: www.adamuseum.be

Opgelet!
Vanaf 13 januari t.e.m. 20 januari  is de bovenste bol niet toegankelijk wegens de jaarlijkse onderhoudswerken aan de lift (bezoek aan verminderd tarief).
Van 20 januari t.e.m. 26 januari is het Atomium gesloten.

Bezoek de site

C-Mine Expeditie

Beleef de mijn op een andere manier!

C-mine expeditie is een uniek belevingsparcours, dat al je zintuigen zal prikkelen. Deze avontuurlijke tocht dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn in al zijn vormen.
C-mine expeditie start in het Energiegebouw van de C-mine site. Eerst daal je af tot 6 meter diep en dan krijg je heel wat verrassende installaties te zien. Je kan de mijn ook virtueel bezoeken. Zet een helm op je hoofd én .... word terug geflitst naar de hoogdagen van de actieve mijn in de jaren 50.
Het hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog! Wellicht kom je boven uitgeput aan, maar de beloning is des te groter: een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving. Voor de iets minder ‘grote’ waaghals, is er een stop op 15 meter hoogte. Als je niet van hoogtes houdt, blijf dan gerust met beide voeten stevig op de grond. Geniet gewoon van het weidse gevoel op het prachtig gerenoveerde plein.

 VOORDEEL IN 2020
€ 2,00 korting op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen.

Openingsuren en tickets: www.c-mine-expeditie.be
Contact: 089 65 44 90, visit@genk.be

Bezoek de site

Fort Eben-Emael

Het grootste Belgische fort en één van de grootste fortificaties van Europa, met een bovenoppervlak van 75 ha en 17 gevechtsbunkers.

Bezoek de ondergrondse kazerne, het hospitaal, de commandopost, een artilleriekazemat en het ondergrondse gangenstelsel van meer dan 5km.

VOORDEEL IN 2020
Eénmalig 25% korting op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen voor indivuele bezoeken zonder voorafgaande reservatie

 • van maart t.e.m. november: opendeurdagen tijdens het laatste weekend van de maand (niet in juli) en 21 juli
 • van april t.e.m. oktober: elke zaterdag en zondag op vast tijdstip
 • juli en augustus: elke dag op vast tijdstip

Bezoek de site

Technopolis

In de lucht fietsen, in een zeepbel staan, een dutje doen op een spijkerbed, zelf een vliegtuig aan de grond zetten, virtueel parapente vliegen of stunts uithalen zonder er maar één schrammetje aan over te houden? Aan de hand van interactieve opstellingen die je helemaal zélf mag uitproberen, leer je op een toffe manier iets bij over wetenschap en technologie.

Spectaculaire shows, coole demo’s en boeiende workshops met leuke wetenschappelijke experimenten maken je bezoek aan Technopolis extra leuk. Kom je mee je handen uit de mouwen steken tijdens onze workshops in het Lab en Atelier? Of wil je enkele verbluffende experimenten zien? Kom dan naar onze shows en demo’s kijken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je beleeft het in Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 30% korting op de reguliere toegangsprijs.

Bezoek de site

Aqualibi

Zin in een spetterend avontuur? De wildste glijbanen, golvende baden en warme bubbels vind je in waterpark Aqualibi. In de gloednieuwe Flash ga je in vrije val pijlsnel het water in. Kleine waterratten spetteren erop los op 'Mini Beach'. Tijd voor waterpret!

VOORDEEL IN 2020
Geen partner meer voor het Bokrijkabonnement 2020.

Bezoek de site

Centerparcs Peer en Lommel

In de Aqua Mundo bij Center Parcs is zwemmen geweldig! Geniet van de verschillende faciliteiten die de subtropische zwembaden van Erperheide en Vossemeren te bieden hebben.

Abonnementshouders van Bokrijk ontvangen 50% korting op het dag- en avondtarief* in ons laagseizoen en 50% korting op het avondtarief* in ons hoogseizoen.

*Avondtarief geldig vanaf 17.00 uur.

VOORDEEL IN 2020
Met het Bokrijkabonnement 2020 krijgt u 50% korting bij Aqua Mundo te Erperheide en de Aqua Mundo De Vossemeren op: 

 • Het tarief A,B, C van openingstijd tot sluitingstijd
 • Het tarief D na 17u00 tot sluitingstijd
 • Het tarief E geen voordeel.

Wij verwijzen u graag naar de website.
Via deze website kunt u reserveren en het gewenste ticket bestellen.

Bij vragen kunt u tijdens de kantooruren telefonisch contact opnemen op het nummer: 
 +32 (0) 11 / 61 62 63 voor Center Parcs  Erperheide
+32 (0) 11 / 54 82 00 voor Center Parcs De Vossemeren

Bezoek de site

Projectkampen Idee Kids

Idee Kids vzw is een landelijk erkende jeugdvereniging die projectkampen organiseert voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Op 29 kamplocaties in heel Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Cadzand ontvangen wij alle kinderen met open armen en een grote glimlach.

VOORDEEL IN 2020
€ 10,00 korting per kind per kamp bij vermelding van code BOKRIJKKIDS gevolgd door de eerste 5 cijfers van het abonnementsnummer, bij inschrijving.

Bezoek de site

Maasmechelen Village Outlet shopping

Maasmechelen Village, een unieke shoppingervaring

Op de grens van België, Nederland en Duitsland ligt Maasmechelen Village. Ontdek meer dan 100 boetieks met luxe fashion- en lifestylemerken zoals Essentiel, UGG® , Furla, HUGO BOSS, Kipling, Noukie’s, Le Creuset, Timberland, Superdry en Ted Baker. Hier profiteer je van prijzen die tot 60 % voordeliger zijn dan de aanbevolen retailprijs. Tijdens het shoppen geniet je van een welverdiende pauze in één van de restaurants. Met regionale en internationale gerechten op het menu is er voor elk wat wils. Maasmechelen Village is ook open op zon- en feestdagen en biedt meer dan 1500 gratis parkeerplaatsen.

VOORDEEL IN 2020
1x VIP Dagpas (in de periode van 1 feb 2020 t.e.m. 31 mei 2020 en van 1 aug 2020 t.e.m. 30 nov 2020) met 10% korting op de Village prijs in de deelnemende boetieks. Niet geldig tijdens sper- en soldenperiodes.

  

Bezoek de site

De Persgroep

VOORDEEL IN 2020
Abonnementhouders van Bokrijk krijgen éénmalig 20% korting bij aankoop van een jaarabonnement en 30% korting op een abonnement voor 2 jaar, op de kranten en magazines uitgegeven bij DPG Media en dit in de periode van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020:

 • Het Laatste Nieuws
 • De Morgen
 • Humo
 • Dag Allemaal
 • Story
 • TV Familie
 • TeVe-Blad
 • Primo
 • Goed Gevoel

Bezoek de website voor meer info.

Geef bij Bedrijf/organisatie 'Bokrijk' in en bij Personeels- of lidnummer je abonnementskaartnummer om te kunnen genieten van de korting.

Bezoek de site

Nieuw in 2020: Lunchgarden

Bij Lunch Garden ga je op restaurant op jouw manier. Want we geloven niet in lang wachten, wel in zelf kiezen waar je zin in hebt aan ons rijkelijk buffet.
Een heerlijk ontbijt, een lichte lunch, een zoete pauze of een uitgebreid diner, met het hele gezin of gezellig met z’n twee, bij ons kan het allemaal – zélfs op zondag!

VOORDEEL IN 2020
Bokrijkabonnees genieten van een smakelijke korting van € 2 op een min. aankoop van € 15* in één van onze 75 restaurants.

*Bij afgifte van hun voordeelbon. Geldig t.e.m. 31 december 2020
 

Bezoek de site

Plopsa Holiday Park

Holiday Park: Kriebels en thrills voor jong en oud!

Holiday Park, het Duitse Plopsa-park vlak bij Mannheim, is de perfecte getaway! De 40 sensationele attracties en unieke combinatie van shows en liveoptredens zorgen voor oneindig veel plezier voor elke leeftijd. De allerkleinsten kunnen hun eerste kriebeltjes beleven in het gloednieuwe overdekte Holiday Indoor met 7 betoverende attracties. Voor wie geen uitdaging uit de weg gaat en kickt op actie en snelheid, is de bigFM Expedition GeForce met zijn topsnelheid van maar liefst 120 km/u zeker een ritje waard. Nood aan nog meer thrills? Voel je gewichteloos in de mysterieuze Free Fall Tower of beleef een kippevelmoment op de launch coaster Sky Scream, die je in een mum van tijd naar een hoogte van 55 meter brengt!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het geafficheerde tarief voor volwassenen (t.e.m. 69 jaar) en kinderen groter dan 1 meter.

Bezoek de site

Pakawi Park

Een bezoek aan Pakawi Park is véél meer dan een dagje dieren kijken.

Het is een zintuigprikkelende totaalervaring die verwondert, raakt en inspireert. Je leert niet alleen hoe onze dieren in hun natuurlijke habitat leven, maar speelt zelf een actieve en fascinerende rol in hun verhaal. Kom eens een kijkje nemen en beleef het echt!

VOORDEEL IN 2020
Eénmalige korting van 40% op de reguliere toegangsprijs. Enkel geldig bij aankoop van een ticket aan de kassa (niet online) en op vertoon van het Bokrijkabonnement.
Geldig tijdens de periode van 28 maart 2020 tot en met 10 november 2020.

Bezoek de site

Nieuw in 2020: Toverland

Stap in een betoverende wereld vol magie met ruim 35 attracties en shows. Met een toverstaf, toverspreuk en bijbehorende beweging kun je in Port Laguna écht toveren. Vlieg 3 keer over de kop onder de vleugels van Fenix. Of wat dacht je van Troy? De snelste, hoogste én langste houten achtbaan van de Benelux. Waterratten kunnen zich uitleven in een spannend wildwateravontuur in de Djengu River.

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 20% korting op het reguliere dagtarief voor personen vanaf 140 cm.

Bezoek de site

Mosaqua

Subtropisch Zwemparadijs -Een spetterend dagje uit voor jong en oud

Wat leuk dat je binnen duikt bij Mosaqua!

 Zin in een spetterend dagje uit? Onze subtropische beleving verdient zeker een plek op jouw wishlist. Plonzen in een binnen- of buitenbad. Je relaxmomentje pakken in een whirlpool of belevingsdouche. Een potje beachvolleybal op de ligweide. En de kids? Die testen enthousiast één van de vele glijbanen, zoeken de schat van Kapitein Kid of wagen zich aan de wildwaterbaan. Oh ja, er is ook Wifi om tijdens je koffiepauze toch even up to date te blijven. Je batterij staat op het punt om volledig opgeladen te worden. Zien we je snel in Gulpen?

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 25% korting op de reguliere toegangsprijzen. Voor de juiste tarieven alsook openingstijden raadpleeg de website.

Bezoek de site

Majaland Kownaty

Laat je betoveren door de wondere wereld van Majaland Kownaty, het allereerste Plopsa-park in Polen. Droom weg op 25 magische attracties voor helden tussen 2 en 10 jaar en de unieke combinatie van liveshows en Meet & Greets! Spring tussen De Dansende Fonteinen, klim in het Speelbos of maak een bloedstollende vaart op de Vikingachtbaan. Bij mooi weer kan je buitenspelen in het ruime buitengedeelte op de Brandweermolen, het Verkeerspark, de Klimberg en andere spannende attracties. Een hele dag plezier voor de hele familie!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 40% korting op het geafficheerde tarief voor volwassenen (t.e.m. 69 jaar) en kinderen groter dan 1 meter.

Nieuw in 2020: Euroscoop

Zin in een gezellig avondje film met vrienden of familie? Dan kan dat aan een goedkoper tarief dankzij jouw Bokrijkabonnement! Je kan komen genieten van elke reguliere film met een mooie korting van €1 op jouw cinematicket!

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt € 1,00 korting op het reguliere volwassenentarief op vertoon van het Bokrijkabonnement.

 • Met uitzondering van kerst-, krokus-, paas- en herfstvakantie
 • Met uitzondering van zaterdag en zondag
 • Niet cumuleerbaar met andere acties
 • Enkel geldig aan de kassa

Bezoek de site

Nieuw in 2020: Dierenrijk

Ontdek het dier in jezelf bij Dierenrijk 

Flaneer als een flamingo, ren als een cheeta, leef je uit en ontdek het dier in jezelf. In Dierenrijk bestaat geen leeftijd. Hier kan iedereen, jong en oud, echt samen genieten! 
Van al dat brullen, fluiten en slingeren krijg je honger. Daarom verwennen we onze dieren elke dag met hun favoriete maaltje tijdens een voederpresentatie. 
In Dierenrijk is van alles te beleven, ook voor de kleinsten! Geniet van verschillende speeltuinen, kom dichtbij de dieren. 
Hoe ziet de wereld eruit als leeftijd niet bestaat? Zoals Dierenrijk! Want in Dierenrijk kunnen mensen en dieren samen genieten. Van elkaar en van de natuur. Ren als een cheeta, klim als een maki en bekijk de wereld door de ogen van een uil. In Dierenrijk ontdek jij het dier in jezelf! 

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 30% korting op het reguliere dagtarief.

Bezoek de site

Nieuw in 2020: Safariepark Beekse Bergen

Ontdek de prachtige natuur van Safaripark Beekse Bergen in Brabant. Samen er?écht even tussenuit. Ga op safari door de natuur en kom oog in oog te staan met wilde dieren. Een leerzame en unieke reis door de wereld van Beekse Bergen. 

Bij Beekse Bergen kun je 365 dagen genieten. Je kunt namelijk het gehele jaar op safari, ook op feestdagen! Ontdek het dagprogramma en plan je dagje uit. 

Tijdens een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen verveel je je nooit. In het Safaripark vind je een perfecte combinatie van avontuur en ontspanning voor jong en oud. Ontdek de mogelijkheden en plan je dag! De?vier typen safari's zijn?bij de entreeprijs inbegrepen! 

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 30% korting op het reguliere dagtarief.

Bezoek de site

Nieuw in 2020: Zooparc Overloon

Ga op expeditie in ZooParc 
Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. 
Tijdens je avontuurlijke expeditie geeft het kompas de hoofdroute aan. Durf jij van de gebaande paden af te wijken. 

Ontdek het park 
Geniet elke dag van diverse voederpresentaties, ontdek op de plattegrond met welke bijzondere diersoorten je kennis kunt maken in de expeditie gebieden, doe mee aan de fotowedstrijd, klim en klauter in de speeltuin en ontdek nog veel meer! 

VOORDEEL IN 2020
Onbeperkt 30% korting op het reguliere dagtarief.

Bezoek de site

Saraland indoor speeltuin Kids Valley

VOORDEEL IN 2020
1 x 50% korting op de reguliere toegangsprijs indoor speeltuin.
Geldig van 1 januari 2020 tot en met 1 december 2020.

Bezoek de site