De Wereld van Bruegel

‘De Wereld van Bruegel’ is een topexpositie over de 16de-eeuwse schilder Pieter Bruegel de Oude, die in 2019 in het Openluchtmuseum van Bokrijk te bezoeken is.

Bokrijk is hiermee één van de hefboomprojecten die de erfenis van de Vlaamse Meester Bruegel in Vlaanderen zal doen opleven. Toerisme Vlaanderen speelt de alom gekende Vlaamse Meesters uit als een troef om internationale bezoekers naar Vlaanderen, de bakermat van deze kunstenaars, te lokken.

Verschillende gebouwen, voorwerpen en attributen die je in Bokrijk kan bekijken, lijken als het ware weggelopen te zijn uit de werken van Bruegel. Dit is het uitgangspunt bij de uitwerking van een verrassend museumconcept dat volledig in lijn ligt met de filosofie van ‘bokrijk brandmerkt’ (BKRK). Vertrekkend vanuit het hier en nu, wil Bokrijk ons erfgoed en verleden op een eigentijdse manier benaderen en de hedendaagse relevantie van de kunstenaar onderstrepen. De bezoekers zullen in Bokrijk helemaal ondergedompeld worden in het oeuvre en de leefwereld van Bruegel. Daarvoor wordt onder meer een samenwerking met het Kunsthistorisch Museum in Wenen gesloten, waar ’s werelds grootste Bruegelcollectie is ondergebracht. De expo over Bruegel in Bokrijk opent vanaf april 2019.