04/06/2016

Persconferentie 'De Bokrokker' in Bokrijk

Op zaterdag 4 juni vond in het kasteel van Bokrijk de persconferentie van het boek en hoorspel ‘De Bokrokker’ plaats, een realisatie van Bokrijk in samenwerking met Het Geluidshuis. Voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk, Igor Philtjens, directeur Liesbeth Kees en artistiek directeur van Het Geluidshuis Koen Brandt verwelkomden de aanwezige gasten. Die bestonden uit pers en genodigden, maar ook uit 10 gelukkige gezinnen die dankzij een wedstrijd van Bokrijk en Het Geluidshuis een VIP-arrangement voor dit persmoment wonnen.

Na de officiële verwelkoming en toelichting bij het hoorspel werd het woord gelaten aan de aanwezige cast. Niemand minder dan Lucas Van den Eynde, Tom Audenaert en Vic De Wachter beantwoordden alle vragen van de aanwezige kinderen over ‘De Bokrokker’. Bovendien was ook Manou Kersting aanwezig. Hij leende zijn stem aan het aambeeld in ‘De Magische Smidse’, de klank- en beeldinstallatie in de historische smidse van Bokrijk, en nam vragen over deze realisatie voor zijn rekening.

Na afloop van de vragenronde nodigden de acteurs de gasten uit om ‘De Bokrokker’ voor de eerste maal te beluisteren in de bovenzalen van het kasteel. Daar konden de aanwezigen gezellig plaatsnemen op comfortabele zitzakken, voor een uur boordevol dolkomische fratsen en vrolijke liedjes. Na de luistersessie, die trouwens kon rekenen op veel enthousiasme, mochten de gasten hun eigen exemplaar van het boek en hoorspel ‘De Bokrokker’ in ontvangst nemen en laten signeren door cast en crew. Na nog een hapje en een drankje konden ze vervolgens hun dagje Bokrijk afsluiten met een bezoek aan het Openluchtmuseum.

Meer info over…

‘De Magische Smidse’

De demonstraties van de smid in de historische smidse van Neeroeteren zijn al jaren een aantrekkingspunt voor vele museumbezoekers in Bokrijk. Om deze beleving nog te verrijken ging Bokrijk op zoek naar een vernieuwende invulling voor de smidse en vond deze in het productiehuis/uitgeverij Het Geluidshuis. De humoristische beeld- en geluidsinstallatie ‘De Magische Smidse’ is hiervan het resultaat. Sinds eind maart kan je de oven, aambeeld en waterton (met de stemmen van Tine Embrechts, Manou Kersting en Peter Van den Eede) permanent bezichtigen en in vier talen beluisteren in het Openluchtmuseum.

‘De Bokrokker’

Zowel Bokrijk als Het Geluidshuis voelden aan dat het verhaal van de smid nog niet uitverteld was. Binnen Bokrijk was er de wens om het verhaal van de smid verder uit te diepen. Het Geluidshuis brengt al jaren komische en kwaliteitsvolle hoorspelen op de markt. Het resultaat? Het boek en hoorspel ‘De Bokrokker’, de eerste coproductie in samenwerking met een museum! In dit (bijna) historisch correcte verhaal kom je te weten hoe Hendrik de Smet, de allerbraafste smid van Bokrijk, bij een bende schorriemorrie als de Bokkenrijders terecht komt. ‘De Bokrokker’ is meer dan alleen een boek om te lezen, maar ook een hoorspel boordevol grappen en vrolijke liedjes, goed voor meer dan een uur luisterplezier voor jong en oud!