30/05/2021

Startschot Week van de bij

Elk jaar is Week van de Bij te gast in een andere provincie. In 2021 is Limburg ‘the place to bee’. Op 30 mei zette het Openluchtmuseum zijn deuren open voor het startschot van de campagne. In de voormiddag was er een digitaal bijensymposium, de hele dag kon je je wagen aan een zoektocht in het Openluchtmuseum.

Bijensymposium

Week van de Bij, een initiatief van het Vlaams Departement Omgeving, strijkt elk jaar neer in een andere provincie. Na de afgelasting vorig jaar in Bokrijk wegens corona heeft het Departement Omgeving voor 2021 een aangepast programma voorzien. Zo werd het traditionele bijensymposium op zondag 30 mei van 10u30 tot 12u live uitgezonden in de vorm van een webinar. Programma en inschrijven kan via https://www.weekvandebij.be/inschrijven-opening-week-van-de-bij-2021

 

In het Openluchtmuseum

Op zondag 30 mei stond het Openluchtmuseum de hele dag in het teken van de bij. Bezoek onze imkers of ga zelf aan de slag in onze atelierschuren. Je kon ook deelnemen aan een bijenzoektocht.

Bijenfietstocht

Tot en met 31 augustus kan iedereen in de omgeving van Bokrijk deelnemen aan een bijenfietstocht. Er zijn twee fietsroutes uitgestippeld van elk 29 km; je kan kiezen tussen een bijenquiz of een fotozoektocht. Deelnemen kan vanuit verschillende locaties (Genk C-mine, Bokrijk, Visit Hasselt, domein Keiwit en de abdijsite Herkenrode). Elk deelnemend gezin ontvangt gratis het splinternieuwe stripverhaal ‘Het Blije Bijenteam’ van Suske en Wiske.

 

Bijenactiviteiten voor bij je thuis!

Op het erf van Heist-op-den-Berg in het Openluchtmuseum vertellen onze imkers alles over bijen en honing. Dankzij leuke tips en activiteiten brengen we ze tot bij je thuis! Wat dacht je van zelf 'armeluishoning' maken of een heerlijke appelcake met honing bakken.

Naar de activiteiten.