01/05/2018

Plantendag - Radio 2 Tuindag

Op dinsdag 1 mei kan het hele gezin weer met volle teugen genieten van het buitenleven in het park. 200 standhouders zorgen voor een opvallend kleurenpallet in Bokrijk. Zij bieden de keuze uit een uitgebreide waaier aan bloemen en planten. Deze unieke plantenmarkt is te bezoeken van 8u tot 18u. Hoe breng je rust in je tuin? Landelijke Gilden brengt inspiratie. Radio 2 vrolijkt de dag op met live-uitzendingen.

Ook dit jaar is de Landelijke Gilden van de partij en dit reeds voor het 5de jaar.
Zij brengen een tof programma afgestemd op het thema ‘Tuin, oase van rust’. De kleinsten mogen knutselen, kennismaken met geurende of aaibare plantjes of allemaal samen aan de kinderyoga! Maar ook bezoekers zonder kinderen zijn van harte welkom om te ontdekken hoe je een tuin aangenaam kan inrichten, welke kruiden rustgevend werken en hoe ze smaken, welk effect aroma of geluid kan hebben …
Met blote voeten over verschillende tuinmaterialen lopen? De structuren van plantgoed en tuinrestjes kunnen ruw of juist heel zacht aanvoelen. Uiteraard kiezen ze voor jonge voetjes voor eerder zachte structuren. Misschien durft mama of opa mee over het blotevoetenpad? Met de ogen geblinddoekt is de gewaarwording nog intenser.
Bij Landelijke Gilden valt er altijd wel wat lekkers te snoepen. In samenwerking met het Kruidenkennis Centrum Herkenrode bieden ze bezoekers niet alleen proevertjes aan, deze vzw biedt informatie over de werking en het kweken van kruiden in al zijn facetten.

Volg één van de live uitzendingen op het Radio 2-plein:

  • 10u tot 12u          De Madammen
  • 12u tot 13u          Radio 2 Limburg middaguitzending
  • 13u tot 16u          De Topcollectie

Allerlei huis-, tuin- en keukentips ontdek je onder de tent aan het kasteel.

  • 11u                      Ivo Pauwels                 doop roos 'Lions Charity'
  • 12u                      Vlaco                           koken met restjes
  • 13u                      Michel Geys                bloemenweides
  • 14u                      Angelo Dorny              tomantenkweek
  • 15u                      Ivo Pauwels                "Aarden in de tuin. Een tuin van vreugde en verdriet"
  • 16u                      Dominque Vreven       rustgevende kruiden

Smul van topgerechtjes met restjes op het Radio 2-plein.
Vlaco vzw lanceert 'Het Restjeskookboek'! Laat je gratis verwennen aan de foodtruck op het Radio 2-plein, Vlaco trakteert bezoekers op creatieve lekkernijen gemaakt van keukenrestjes. Zo worden tafelen én voedselverlies beperken een echt feest. Helemaal overtuigd? Koop er - in primeur - alvast jouw nieuwe lijfkookboek, doe er inspiratie op over hoe ook jij restjes verrassend en superlekker kan verwerken en ontdek de leuke hebbedingetjes en activiteiten aan de Vlaco-stand.

 

Tip: Magnoliawandeling.
Deze wandelroute vertrekt aan het arboretum. Eens in het arboretum volg je de pijlen “arboretumwandeling”. Deze wandeling vormt een lus van 2 km doorheen het arboretum, waarbij je zeker langs onze mooiste magnolia’s passeert. Onze collectie bevat bekende en ook enkele zeldzame soorten van over heel de wereld, van Noord-Amerika tot China. Naast magnolia’s kan u ook genieten van onze voorjaarsbloeiers en andere bloeiende bomen en struiken, zoals kerselaars of rododendrons.

 

Deze dag is volledig gratis.
Parking kost € 7. Breng je graag een bezoek aan het Openluchtmuseum? In ruil voor je parkingticket krijg je op dinsdag 1 mei 2 euro korting op de toegangsprijs voor volwassenen (niet cumuleerbaar met andere voordelen).

Bekijk alle activiteiten en hun aanvangsuren.

Bekijk hier de standhouders.