13/04/2020

Pasen in het museum - afgelast

Breng je eigen paasmandje mee!

De paasklokken zijn bijna in het land! Ook in het Openluchtmuseum vieren we deze feestdagen. De acteurs in museumdeel Haspengouw verwelkomen jullie in 1913. Aanhoor de paaspreek van de pastoor en luister naar wat de champetter te vertellen heeft. Vervolgens worden er broden voor de armen gegooid. Benieuwd naar een spelletje pagschieten? Ook dit kan je bewonderen tijdens het paasweekend.

Neem je eigen paasmandje mee naar het Openluchtmuseum en raap samen met de acteurs zo veel mogelijk eitjes op de raapweides. Natuurlijk gaat er niemand met lege handen naar huis! Na afloop van de eierenraap krijgt elk kind nog extra chocolade eitjes in zijn paasmandje. Versier je paasmandje gratis in de atelierschuur uit Wortel. Geen paasmandje bij? Geen nood! Dan knutsel je je eigen paasmandje.
Ga zeker eens een kijkje nemen in de langgevelhoeve uit Helchteren en St.-Martens-Voeren om te ontdekken hoe mensen vroeger de eitjes kleurden.

Op paasmaandag kan je luisteren naar prachtige 16de eeuwse gezangen in de kerk uit Erpekom. Zangkoor InCanto Vocale zal je om 12u30, 14 u. en 16 u. verbazen met hun zangtalent. Een aanrader!