30/06/2021

Ontdek de 5 museumbelevingen

Ontdek hier hoe ons verleden en onze toekomst samenkomen. Laat je onderdompelen in het verhaal over vakmanschap, bewonder demonstraties of steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. Druk op de pauzeknop en kom tot rust in de natuur. Of ga op pad en geniet van cultuur en spel. Wat je ook kiest, in Bokrijk maak je het écht mee.

 

3 routes en 2 bestemmingen 

Verken het museum op eigen houtje of via één van de 5 museumbelevingen. We hebben voor elk wat wils! Zo is er de Bokrijkroute, speel je de Breugelgame, keer je terug naar anno 1919 of ontdek je de wervelende jaren '60.

Startpunt bij de glazen Infobox, de wegwijzers tonen je de juiste route.

 

Vakmanschapsroute (vanaf 1 juli)

In Bokrijk staat vakmanschap centraal. Verdiep je in het verhaal van brood bakken en bier brouwen, ontdek hoe vakmensen het vandaag aanpakken én ga zelf aan de slag in een van de atelierschuren.

  • Locatie: museumdelen Kempen, Oost- en West-Vlaanderen & Haspengouw
  • Duur: ca. 2 uur (2,2 km)

Bokrijkroute  

Wil je alle tijd nemen om de hoogtepunten van het Openluchtmuseum te ontdekken? Dan is de Bokrijkroute iets voor jou. Opgelet: deze route houdt geen halt bij 'De sixties’.

  • Locatie: museumdelen Kempen, Oost- en West-Vlaanderen & Haspengouw
  • Duur: ca. 4 uur of een halve dag (4,5 km)

Bruegelgameroute

Tijdens de interactieve Bruegelgame met 11 haltes maak je spelenderwijs kennis met Bokrijk én met de schilder Pieter Bruegel de Oude. Vraag je gratis polsbandje aan de Infobox.

  • Locatie: museumdelen Kempen & Oost- en West-Vlaanderen
  • Duur: ca. 2 uur (2,3 km)

Living History 

Acteurs kruipen in de huid van de inwoners van een Haspengouws dorp en dompelen je onder in het dagelijks leven op het platteland in Vlaanderen anno 1919, toen die andere epidemie woedde, de Spaanse Griep.

  • Locatie: museumdeel Haspengouw
  • Duur: ca. 30 min. (0,5 km)

De sixties

In 'De sixties' katapulteren levensechte decors van een woonkamer, tankstation en café je zo terug in de tijd. Herbeleef de periode 1958-1973 vanuit verschillende standpunten.

  • Locatie: expo 'De sixties' in De Oude Stad
  • Duur: ca. 2 uur (1,5 km)

 

Aan de slag in de atelierschuren

Brood bakken, een geldbuideltje ontwerpen, textiel bedrukken, een vogelvoederkastje maken, … Elke dag kan je doorlopend een atelier volgen in één van onze atelierschuren. Leer de basistechnieken en ga naar huis met een zelfgemaakte creatie!

Ontdek welke ateliers je kan doen in onze agenda.

 

Actie! Op vertoon van je kortingsbon en bij aankoop van 3 ateliertickets ontvang je een 4e gratis. Je kortingsbon (in het programmablad) ontvang je in de infobox.

 

Hou uiteraard ook steeds rekening met de geldende coronamaatregelen, zo geniet iedereen van een ‘coronaproof’ bezoek. Heb je vragen, kijk even bij onze veelgestelde vragen of neem contact via infobokrijk@limburg.be.