01/03/2020

Maak het thuis mee

Beleef Bokrijk bij je thuis! Met deze tips zorgen wij voor leuke activiteiten en spelletjes voor 'in je kot'.

Zit de activiteit er op? Wij zijn heel benieuwd naar het resultaat! Post een foto of video van op sociale media met #Bokrijk en #Maakhetthuismee 

1. Los jij de museummoord op?

Ben jij een echte speurneus en heb je zin in een nieuw avontuur? Ga dan aan de slag met de Bokrijk Cluedo. Vind de dader, de wapens, het moment en de plaats van de misdaad! 

Klik hier voor de spelregels en de cluedokaartjes en ga aan de slag. Veel succes!

 

2. Bokrijk in je tuin

Geniet van een virtuele wandeling door het Arboretum, een leuke quiz, een Do It Yourself-video om aan de slag te gaan met brandnetels en handige tuintips. Naar de tuinactiviteiten.

 

 

 

 

3. Bokrijk Bijenweetjes en activiteiten

Op het erf van Heist-op-den-Berg in het Openluchtmuseum vertellen onze imkers alles over bijen en honing. Dankzij leuke tips en activiteiten brengen we ze tot bij je thuis! Wat dacht je van zelf 'armeluishoning' maken of een heerlijke appelcake met honing bakken.

Naar de activiteiten.

 

4. Een wandeling door het museum

Genieten van de rust en stilte in het museum met deze mooie video. Tijdens de eerste lockdown zetten we onze molen uit Mol-Millegem in rouwstand om alle zorgverleners een hart onder de riem te steken. 

5. Bravo! Meneer Bruegel

Heb je nu ook heimwee naar de mooie zomer van 2019 en de fantastische voorstellingen van Bravo! Meneer Bruegel door theatergezelschap Laika, theater der zinnen, dan hebben we goed nieuws! Via deze link kan je kijken naar de video opname van deze fantastische voorstelling! Geniet ervan...

Dankzij het platform van podium aan huis kan je trouwens ook andere theatervoorstellingen bekijken.

 

6. Bokrijk op je smartphone

Ben jij ook altijd op zoek naar een leuke achtergrondfoto voor je smartphone? Vanaf nu kan dat ook een Bokrijkfoto zijn, zo heb je ons altijd op zak ;-)

Wij selecteerden een aantal topfoto's uit onze grote beeldbank die we jullie graag aanbieden. Wat dacht je van een mooi detailbeeld uit het arboretum of deze vriend in het groen? Jij kiest! 

Naar de foto's.

 

 

7. Bokrijk Bingo

Bokrijk BingoBewegen is gezond! Om je wandeling in de buurt op te fleuren, hebben we voor jullie een Bokrijk Bingo gemaakt!

Hoe werkt het? Download de Bokrijk Bingo en print hem af of bewaar hem op je smartphone. Maak een wandeling of fietstocht bij jou in de buurt en ga op zoek naar de plekjes of dingen op de Bokrijk Bingo. Iets gevonden? Vink ze dan af op jouw bingo. Hoeveel kan jij er vinden? 

 

 

8. Bokrijk tijdens je virtuele vergaderingen

Iedereen kent het ondertussen wel, virtuele vergaderingen of groepsgesprekken met vrienden of collega'sZoom.us is zo een tool én je kan hier je virtuele achtergrond veranderen naar een Bokrijkfoto. Zo waan je je elke dag in ons park. Naar de achtergrondbeelden.