01/03/2020

Maak het thuis mee

Het Openluchtmuseum mag dan wel gesloten zijn, met deze tips zorgen wij alvast voor activiteiten en spelletjes zodat je Bokrijk ook thuis kan beleven!

Zit de activiteit er op? Wij zijn heel benieuwd naar het resultaat! Post een foto of video van jouw activiteit of creatie op sociale media met #Bokrijk en #Maakhetthuismee 

1. Los jij de museummoord op?

Ben jij een echte speurneus en heb je zin in een nieuw avontuur? Ga dan aan de slag met de Bokrijk Cluedo. Vind de dader, de wapens, het moment en de plaats van de misdaad! 

Klik hier voor de spelregels en de cluedokaartjes en ga aan de slag. Veel succes!

 

2. Bokrijk in je tuin

Op 1 mei staat naar jaarlijkse traditie de Radio 2 tuindag op het programma, maar ook dit event zal dit jaar jammer genoeg niet doorgaan. Toch willen we je graag de tuindag een beetje tot bij jou brengen dankzij een virtuele wandeling door het arboretum, een leuke quiz, een diy fimpje om aan de slag te gaan met brandnetels en wat tuintips. Naar de tuinactiviteiten.

Luister op 1 mei zeker naar Radio 2! De Madammen van Radio 2 maken tussen 9u en 12u de Radio 2 Tuindag van uit hun kot. Dankzij deze unieke editie van de Radio Tuindag krijg je toch heel wat leerrijke tuintips van experten, krijg je antwoord op je ‘groene vragen’ én kan je bovendien een bijzonder digitaal bezoek brengen aan het Arboretum van Bokrijk.

 

2. Bokrijk Bijenweetjes en activiteiten

Op het erf van Heist - op -den - Berg in het Openluchtmuseum vertellen onze imkers alles over bijen en honing. Dankzij leuke tips en activiteiten brengen we ze tot bij je thuis! Wat dacht je van zelf 'armeluishoning' maken of een heerlijke appelcake met honing bakken.

Naar de activiteiten.

 

3. Een wandeling door het museum

Op een zonnige middag zou je heel wat Bokrijkbezoekers tegenkomen in het Openluchtmuseum. Dit kan op dit ogenblik jammer genoeg niet maar langs deze weg laten we je graag even genieten van de rust en stilte in het museum. Zo staat onze molen uit Mol-Millegem in rouwstand om alle zorgverleners een hart onder de riem te steken en krijg je een glimps van hoe de restauraties van onze monumenten er nu uitzien.

4. Bravo! Meneer Bruegel

Heb je nu ook heimwee naar de mooie zomer van 2019 en de fantastische voorstellingen van Bravo! Meneer Bruegel door theatergezelschap Laika, theater der zinnen, dan hebben we goed nieuws! Via deze link kan je kijken naar de video opname van deze fantastische voorstelling! Geniet ervan...

Dankzij het platform van podium aan huis kan je trouwens ook heel wat andere theatervoorstellingen vanuit je kot bekijken!

 

3. Bokrijk op je smartphone

Ben jij ook altijd op zoek naar een leuke achtergrondfoto voor je smartphone? Vanaf nu kan dat ook een Bokrijkfoto zijn, zo heb je ons altijd op zak ;-)

Wij selecteerden een aantal topfoto's uit onze grote beeldbank die we jullie graag aanbieden. Wat dacht je van een mooi detailbeeld uit het arboretum of deze vriend in het groen? Jij kiest! 

Naar de foto's.

 

 

4. Bokrijk Bingo

Bokrijk BingoBewegen is gezond, zeker in deze woelige tijden. Maar nu is het heel belangrijk dat je onnodige verplaatsingen vermijdt en in de buurt gaat wandelen of fietsen. Om je wandeling in de buurt op te fleuren, hebben we voor jullie een Bokrijk Bingo gemaakt!

Hoe werkt het? Download de Bokrijk Bingo en print hem af of bewaar hem op je smartphone. Maak een wandeling of fietstocht bij jou in de buurt en ga op zoek naar de plekjes of dingen op de Bokrijk Bingo. Iets gevonden? Vink ze dan af op jouw bingo. Hoeveel kan jij er vinden? 

 

 

5. Bokrijk tijdens je virtuele vergaderingen

Iedereen kent het ondertussen wel, virtuele vergaderingen of groepsgesprekken met vrienden of collega'sZoom.us is zo een tool én je kan hier je virtuele achtergrond veranderen naar een Bokrijkfoto. Zo waan je je toch nog een beetje in ons park. Naar de achtergrondbeelden.