05/04/2020

Historisch bierbrouwen - 5 april - afgelast

Er is leven in museumbrouwerij het Paenhuys! Met BKRK Bier brouwt Bokrijk vier keer per jaar op historische wijze.

De Bokrijkse brouwmeesters laten zich telkens inspireren door verschillende recepturen uit het verleden.

Tijdens het eerste brouwmoment op zondag 5 april ontdek je een honingbier.
Het recept, dat volgens historische methoden en technieken gebrouwen wordt, bestaat uit 50% amberkleurige gerstenmout, 10% gekarameliseerde mout, 10% roggemout, 20% tarwe en 10% honing. Het bier wordt zacht gehopt en zo vergist dat er een mooi zoetje in het bier aanwezig blijft. Bij dit bier wordt tijdens de lagering een zeer aromatische bloemenhoning toegevoegd.

Een proevertje is te verkrijgen in het Paenhuys vanaf begin mei.

Daarnaast proef je die dag van een saison bier met cardamom, gebrouwen op 15 september en van een lagerbier, gebrouwen op 20 oktober. 

In het Paenhuys uit Diepenbeek, gelegen in het Openluchtmuseum, wordt er uitsluitend experimenteel gebrouwen. Deze brouwsels worden niet gebotteld en bijgevolg niet verkocht. Je kan proeven naargelang de beschikbaarheid. Kortom, een uitzonderlijke beleving van het vakmanschap bier!