28/04/2019

Brouwdag BKRK Bier - 28 april

Met BKRK Bier zal Bokrijk 6 keer per jaar historisch bierbrouwen. Onze brouwmeesters laten zich telkens inspireren door verschillende recepturen uit het verleden.

Er is leven in museumbrouwerij het Paenhuys! Met BKRK Bier zal Bokrijk zes keer per jaar historisch bierbrouwen.
De Bokrijkse brouwmeesters laten zich telkens inspireren door verschillende recepturen uit het verleden.

Tijdens het tweede brouwmoment op 28 april ontdek je hoe de brouwmeesters aan de slag gaan met een bier geïnspireerd op het witbier uit Hoegaarden (Vlaams-Brabant).
Het blond troebel brouwsel zal maar liefst 55% gerstemout, 32% inlandse tarwe, 9% haver en 4% moutscheuten bevatten. Het bier zal zijn frisse smaak vinden in de bakkersgist en in het graanmengsel, dat vooral uit tarwe bestaat. Een proevertje van het witbier is te verkrijgen in het Paenhuys vanaf 11 mei.

Daarnaast proef je op 28 april van een 'haverbier' geïnspireerd op Bruegel. Dit proevertje bestaat uit 38% haver, 24% speltmout en 38% bleke mout. Het is  opnieuw een blond en troebel bier, dat licht verteerbaar is en een aangename bitterheid heeft.

In het Paenhuys uit Diepenbeek, gelegen in het Openluchtmuseum, wordt er uitsluitend experimenteel gebrouwen. Deze brouwsels worden niet gebotteld en bijgevolg niet verkocht. Je kan proeven naargelang de beschikbaarheid. Kortom, een uitzonderlijke beleving van het vakmanschap bier!