02/06/2019

Brouwdag BKRK Bier - 2 juni

Er is leven in museumbrouwerij het Paenhuys! Met BKRK Bier zal Bokrijk zes keer per jaar historisch bierbrouwen. De Bokrijkse brouwmeesters laten zich telkens inspireren door verschillende recepturen uit het verleden.

Het bier dat we brouwen is een ‘diesters’, een sterker bier (Amber) van 5 - 6 vol alc.  Dit biertje behoort tot de betere bieren die destijds gebrouwen werden.
De helft van de storting is een licht gekleurde mout en de rest bestaat uit havervlokken, tarwevlokken, ruwe tarwe en suiker. Het is een echt feestbier dat ook iets zoeter smaakt.
Een proevertje is te verkrijgen in het Paenhuys in het Openluchtmuseum vanaf 23 juni.

Daarnaast proef je op 2 juni van een bier geïnspireerd op het witbier uit Hoegaarden. Dit proevertje bestaat uit 55% gerstemout, 32% inlandse tarwe, 9% haver en 4% moutscheuten. Het bier zal zijn frisse smaak vinden in de bakkersgist en in het graanmengsel, dat vooral uit tarwe bestaat.

In het Paenhuys uit Diepenbeek, gelegen in het Openluchtmuseum, wordt er uitsluitend experimenteel gebrouwen. Deze brouwsels worden niet gebotteld en bijgevolg niet verkocht. Je kan proeven naargelang de beschikbaarheid. Kortom, een uitzonderlijke beleving van het vakmanschap bier!