01/04/2020

Bokrijk in je tuin

Op 1 mei staat naar jaarlijkse traditie de Radio 2 tuindag op het programma, maar ook dit event zal dit jaar jammer genoeg niet doorgaan. Toch willen we je graag de tuindag een beetje tot bij jou brengen dankzij een virtuele wandeling door het arboretum, een leuke quiz, een diy fimpje om aan de slag te gaan met brandnetels en wat tuintips. 

Luister op 1 mei zeker naar Radio 2! De Madammen van Radio 2 maken tussen 9u en 12u de Radio 2 Tuindag van uit hun kot. Dankzij deze unieke editie van de Radio Tuindag krijg je toch heel wat leerrijke tuintips van experten, krijg je antwoord op je ‘groene vragen’ én kan je bovendien een bijzonder digitaal bezoek brengen aan het Arboretum van BokrijkLuister online!

 

 

Brandnetelsoep van herboriste Nejki

Brandnetels vind je altijd wel in het bos, achtertuin of weides in je buurt. Ze bevatten veel vitamine C en ijzer. Dus hiervan kan je een heerlijke brandnetelsoep kan maken. Verser en gezonder kan haast niet!

Herboriste Nejki vertelt je hoe je dit doet in dit filmpje.

Voor de soep gebruiken we de jonge topjes van de brandnetels. Let wel, als je ze gaat plukken, gebruik dan zeker handschoenen en probeer ze niet te plukken waar auto's of honden voorbijkomen.

 

 

Virtuele tour door het arboretum

Het arboretum is mooi in elk seizoen, maar zeker in de lente de moeite waard voor een bezoekje. Jammer genoeg is dit nu alleen weggelegd voor onze buurtbewoners maar dankzij dit filmpje kan je toch even genieten. 

 

Test je plantenkennis

Vertoef jij de hele lente tussen de narcisjes, tulpen en hyacinten? Of doet de titel van deze quiz alleen je al (hooi)koortsachtig niezen? Voor iedereen uit categorie 1 grabbelden we onze goedgevulde vragenton om een toffe en uitdagende quiz samen te stellen.

Test je kennis en deel je resultaat op sociale media!