Skip to main content
molen Mol-Millegem

Demo FAQ overview

Ontbijttafel

Veelgestelde vragen

Ja, je kan een uitgestippelde wandelroute van 1,7 km in het Arboretum volgen of zelf op verkenning gaan via de vele paadjes. Ook rondom het park kan je wandelen in de bossen.

Fietsen is toegestaan rond het Openluchtmuseum op de fietspaden, waarbij je de fietsknooppunten kan volgen, mis zeker Fietsen Door Het Water niet. In het centrale gedeelte in Bokrijk en in het Arboretum mag je niet fietsen. 

Nee, de 'De Sixties' zijn op dit moment gesloten net zoals de rest van het Openluchtmuseum. 

Zowel de openbare toiletten aan beide parkings als de toiletten in het Openluchtmuseum zijn open voor bezoekers, wandelaars en fietsers. Ze zijn uitgerust met contactloze kranen en zeepverdelers en worden regelmatig gereinigd. 

De speeltuin is dagelijks geopend 10 u. tot 18 u. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je hoeft geen ticket te reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrekt raadpleeg je wel best de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. 

Je kan Bokrijk zorgeloos bezoeken. Overal in het park zijn er maatregelen genomen zodat bezoekers hun handen grondig kunnen wassen en ontsmetten. In alle binnenruimtes is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 12 jaar.

Een overzicht van de maatregelen:

 • Bokrijk voorziet duidelijke signalisatie in het gehele park om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er wordt ook toegezien op een goede naleving van alle maatregelen.
 • Bezoekers kunnen op verschillende locaties de handen reinigen.
 • De toiletten zijn uitgerust met contactloze kranen en zeepverdelers. De toiletten en wasbakken worden op regelmatige tijdstippen grondig gepoetst, net zoals de zitbanken. Bokrijk vraagt om de zitbanken te laten aan de minder mobiele bezoekers.
 • Op de meeste plaatsen kan er contactloos betaald worden.
 • Het aantal personen dat samen in een gebouw aanwezig mag zijn, is beperkt. 
 • Aan de ingang van de Openluchtspeeltuin is er een scherm voorzien met een druktebarometer. Bezoekers controleren voor hun vertrek best deze barometer online. Als de maximale capaciteit bereikt is, wordt de speeltuin afgesloten en krijgen de bezoekers het advies om te wachten of op een ander moment terug te keren.

Samen houden we het veilig.

Het Openluchtmuseum is tijdelijk gesloten tot en met 25 December 2021. Van 26 tot 30 december kan je komen genieten van ons sfeervol winterevent "Winterlicht". Reserveer je ticket voor Winterlicht online om zeker te zijn van een plek, en krijg €2 korting als volwassene. Toegang tot Winterlicht kost slechts €1 voor kinderen jonger dan 12 jaar, als je online reserveert. 

Van 2 tot 9 januari en elke zondag in januari en februari is het Openluchtmuseum geopend als wandelpark. Toegang tot het wandelpark kost €3. 

De officiële heropening van het Openluchtmuseum is op 2 april 2022. 

Tijdens de openingsuren van het Openluchtmuseum en van de Openspeeltuin kan je met de mobilhome parkeren. Overnachten is niet toegestaan. Hier vind je enkele campings dichtbij Bokrijk. Een alternatief kan het Sint-Jan-baptistplein 3600 Genk (Boxberg) zijn, aan de kerk, op ongeveer 3 kilometer buiten Bokrijk.

De terrassen en/of binnenruimtes van onze horecapunten zijn open of bieden takeaway aan. Onze horeca-uitbaters volgen de geldende coronamaatregelen en passen hun werking daarop aan. Hier vind je een overzicht van alle horecapunten.

Het Infocenter is geopend van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 16 u.

Je kan onze collega’s ook telefonisch bereiken van 9 u. tot 16 u. op het nummer +32 (0)11 26 53 00 of via mail (infobokrijk@limburg.be).

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.

Een tochtje langs Fietsen door het Water maar geen fiets? Geen nood je kan terecht bij het fietsverhuurpunt. Je fiets reserveren is verplicht en doe je hier.

Ja, je kan een rolstoel reserveren tijdens de openingsuren van het Infocenter op het nummer 011 26 53 00.

Omwille van de coranamaatregelen is er een beperkt aanbod en is het uitlenen enkel mogelijk na reservatie vooraf.

De museumshop is tijdelijk gesloten wegens restauraties. Je kan al je Bokrijk gadgets wel nog online verkrijgen via onze webshop

 • Bistro Koetshuis
 • Infocenter
 • Sint-Gummarus
 • snoepwinkel museum
 • museumshop
 • atelierschuur Oevel & Mol-Sluis
 • snoepwinkel speeltuin
 • frituur speeltuin

 

Payconiq:

 • Egt. The Slow Bakery
 • miniauto's speeltuin
 • minigolf speeltuin

Neen, in Bokrijk is er geen bankautomaat. In het Infocenter en aan de kassa's van het museum kan je wel betalen met bancontact, maar enkel en alleen voor tickets en abonnementen, je kan dus geen extra geld afhalen. Verder kan je op verschillende plaatsen ook met bancontact betalen.

 • Het Infocenter: Bancontact, Visa, Mastercard, Maestro, Sodexo cultuurcheques (enkel de papieren versie), Accor cheques (enkel de papieren versie) en contant
 • Museumshop: Bancontact, Visa en Mastercard en contant
 • Sint-Gummarus: Bancontact, Maestro en Visa en contant
 • Snoepwinkel museum: Bancontact en contant
 • Atelierschuur Oevel & Mol-Sluis: Bancontact
 • Bistro Koetshuis: Bancontact, Mastercard en contant
 • Frituur speeltuin: Bancontact en contant
 • Snoepwinkel speeltuin: Bancontact en contant
 • Miniauto's & minigolf speeltuin: Payconiq en contant

Verloren voorwerpen worden verzameld bij de Domeinpolitie. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het Infocenter Bokrijk (Parking 1). Je kan deze elke dag komen ophalen tussen 10 u. en 18 u.

Je kan de Domeinpolitie bereiken via het nummer +32 (0)11 26 53 20.

Bokrijk biedt u de optie om een voordeelkaart te kopen zodat u aan een zeer voordelig tarief kan parkeren.

Parking 5 beurtenkaart: € 10 (geldigheidsperiode: 1 jaar)

Ja, in het park sowieso. In het Openluchtmuseum enkel binnen de toegelaten capaciteit. Niet in het gedeelte van ‘De sixties’, noch in binnenruimtes. Check even vooraf telefonisch. De COVID-richtlijnen dienen ten allen tijde gerespecteerd te worden.

Vanaf 1 april tot en met 31 oktober is de visvijver geopend volgens de gebruikelijke openingsuren.

Ja, zowel op Parking 1 als op Parking 2 is er een fietsstalling. Deze zijn echter niet bewaakt.

Reserveer je ticket

Vooraf je ticket reserveren is verplicht, ook als Bokrijkabonnee of houder van een kortingskaart. Zo spreiden we de bezoekers en kan jouw bezoek aangenaam en veilig verlopen. Je ticket online reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Kaart van Bokrijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief