Skip to main content
Huis Kortessem Haspengouw

Coronaproof op schooluitstap

DAGJE BOKRIJK, OOK TIJDENS COVID19

CORONAPROOF BEZOEK

Bokrijk volgt zeer strikt alle opgelegde veiligheidsmaatregelen die gelden op het moment van je bezoek. Zo ben je zeker van een coronaproof
aanpak, van bij het onthaal van je school, tijdens de programma’s, je bezoek aan de Speeltuin tot je vertrek.

ONTHAAL

Je wordt warm onthaald tussen de parking en het Infocenter. In je schoolbubbel schuif je veilig aan voor je check-in. Je volgt met je school de vaste route naar het Kempens dorpsplein waar je een zone kreeg toegewezen en je begeleiders treft. Deze onthaalplek geldt voorlopig voor de maanden mei en juni. Afhankelijk van de coronasituatie, misschien ook nog de daaropvolgende maanden. De Bokrijkbegeleiders nemen de klassen vervolgens op een veilige manier mee om de dag in Bokrijk te starten.

KOSTELOZE ANNULATIE

Aarzel niet om je bezoek te boeken en je favoriete moment en programma’s uit te kiezen. Als je klas in kleurcode oranje of rood komt, kan je tot de dag voordien nog kosteloos je bezoek verplaatsen naar een later moment of zelfs naar volgend schooljaar.

OPENLUCHTMUSEUM & SPEELTUIN

De capaciteit in het Openluchtmuseum wordt beperkt. Nog veiliger dus voor je klas. Indien je je bezoek aan het Openluchtmuseum combineert met een bezoek aan onze Speeltuin geldt ook hier een verlaagde capaciteit met speciale maatregelen.

PROGRAMMA’S OP MAAT

Al onze programma’s zijn coronaproof. Bovendien zijn onze programmabegeleiders specifiek opgeleid in het veilig begeleiden van groepen. Wel worden een aantal programma’s educatief ingekort om regelmatig de handen te kunnen wassen, materialen te ontsmetten, kortom alle nodige voorzorgen te nemen.

ENKEL GEORGANISEERDE SCHOOLBEZOEKEN

T.e.m. 2 november 2021 kan je in het Openluchtmuseum als school enkel terecht voor een georganiseerd bezoek. Vrije schoolbezoeken zijn uitzonderlijk niet toegestaan in deze periode om de veiligheid te kunnen garanderen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief