13/05/2020

Los jij de museummoord op?

Ben jij een echte speurneus en heb je zin in een nieuw avontuur? Ga dan aan de slag met de Bokrijk Cluedo. Vind de dader, het wapens, het moment en de plaats van de misdaad. Download de spelregels en de cluedokaartjes en ga aan de slag. Veel succes!

Het spel

Er is vandaag een misdaad gepleegd. De Wildeman, de populaire laatmiddeleeuwse legende over ridder Valentijn en wildeman Ourson, werd vermoord. Het lukt de wachters van Bokrijk maar niet om de zaak op te lossen. Help jij hen zoeken naar de dader, de plaats, het voorwerp en het tijdstip van de moord?

Voorbereiding

Download de kaartjes en knip ze uit. Druk het papier met de kaartjes een tweede keer af. Dit blad gebruik je om aan te duiden welke kaartjes je vond.

Speluitleg

Eerst houdt de spelleider één kaart van elke soort aan de kant. Zo bepalen ze op voorhand wie de dader was, waar de misdaad gebeurde, wanneer en met welk wapen. Ze verstoppen de kaartjes op terrein naar keuze. Je kiest dus zelf of je het spel binnen, in de tuin of zowel binnen als buiten speelt. De kinderen, die Cluedo spelen, nemen een A4 met daarop alle kaartjes van het spel afgebeeld. Wanneer ze op het terrein een prent vinden, schrappen ze dit op het papier. Zo houden ze van elke soort één prent over en ontdekken ze de dader, de plaats, het voorwerp en het tijdstip.

Vertrouw jij de boer nog? Of de pastoor? Welk wapen is volgens jou het gevaarlijkst? Ga op pad en los het raadsel op. Laat ons weten wat je ervan vindt en deel je speelplezier op sociale media met @bokrijk, #bokrijk en #maakhetthuismee. Veel succes!