BKRK-award

Voor de tweede maal op rij lanceerde Bokrijk in 2015 een wedstrijd gericht naar jonge ontwerpers en gevestigde waarden. Na de lederwedstrijd, was keramiek het centrale thema. De opdracht van de wedstrijd bestond er uit om een object uit het dagelijkse leven te ontwikkelen en zo dit vakmanschap in al zijn facetten te tonen. Een hedendaagse insteek en aangepaste vormgeving, duurzaamheid en een referentie naar een authentieke productiemethode waren sleutelwoorden. Een jury met vakmensen uit diverse gebieden beoordeelde de inzendingen. In haar museumshop bouwt Bokrijk gestaag aan een productengamma met BKRK-label, gelinkt aan vakmanschap. Het winnennde ontwerp van deze wedstrijd krijgt een plaats binnen deze lijn.

De 3 laureaten van de wedstrijd zijn:

1ste prijs: No-spoon – Stijn Schauwers (°1977, uit Geel)

Een walsend espressokopje, gekenmerkt door een bolle onderkant waardoor een lepel overbodig wordt voor het mengen van koffie met melk of suiker.

2de prijs: BELMAR – Liane Castermans (°1990, uit Genk)

Belgische en Marokkaanse cultuur samen in een servies. Multiculti op kleine schaal en smakelijk geserveerd.

3de prijs:(kl)EI – Sylvie Van de Walle (°1978, uit Waarschoot)

Een zelf te lijmen ei als symbolisch omhulsel voor datgene wat dierbaar is.

Naar aanleiding van deze BKRK wedstrijd ontwierp Piet Stockmans een porseleinen ge-SCHENK-kom.

Bekijk hier het volledige keramiekmagazine.

De No-spoon kopjes en de BELMAR schaal kan je terug vinden in onze shop.

 

HUNGRY FOR DESIGN

BKRK-award laureate Liane Castermans voor Bokrijk naar Milan Design Week

Van 4 tot 9 april vindt in Milaan De Salone del Mobile, voluit Salone Internazionale del Mobile, ook wel Milan Design Week plaats. De jaarlijkse designbeurs is de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp. Tijdens deze beurs vinden er in Milaan heel wat initiatieven plaats voor opkomend talent.

In galerij La Dodo Design (Milaan) toont Liane Castermans het ontwerp waarmee ze laureate werd voor de BKRK-award Keramiek (2015) in Bokrijk. Met BELMAR, een taartpunt en kopje, verenigt zij de Belgische en Marokkaanse cultuur samen in een servies. Multiculti op kleine schaal en smakelijk geserveerd. De inspiratie voor dit product? De traditie om zowel in de Belgische als in de Marokkaanse cultuur gasten lekkernijen te presenteren. Laat je creativiteit de vrije loop: van taart en quiche tot hapjes of desserts... een bijpassend kopje erbij en genieten maar.

De BELMAR taartpunt en kopje (€ 43,00) zijn beschikbaar via onze shop.

Meer informatie over 'Hungry for design' kan je hier vinden.