Skip to main content
Fietsen door het water

Bijenfietstocht

Event details

Wanneer

-

Locatie

Bokrijk - Genk - Hasselt

Prijs

Gratis

Over het evenement

Bokrijk werd dit jaar uitgekozen als gastlocatie voor het startschot van Week van de Bij. De hele zomer (t.e.m. 31 augustus) lang neem je deel aan de bijenfietstocht, waarbij je kan kiezen tussen twee fietsroutes van elk 29 km. Tijdens de ene route test je je kennis met de bijenquiz, bij de andere doe je mee aan de fotozoektocht.

Je kan gratis deelnemen door in het Infocenter de bijenfolder af te halen en met je fiets op pad te gaan. Na afloop krijgt elk deelnemend gezin op één van deze locaties gratis het splinternieuwe stripverhaal ‘Het Blije Bijenteam’ van Suske en Wiske. Veel succes!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De speeltuin is dagelijks geopend 9 u. tot 21 u. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je hoeft geen ticket te reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrekt raadpleeg je wel best de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in het Bokrijk. In museumdeel 'De sixties' zijn honden niet toegelaten, er zijn benches voorzien.

Je kan opnieuw dagelijks genieten van het Openluchtmuseum.

  • van 10 u. tot 18 u.
  • je ticket reserveren is verplicht
  • het samenscholingsverbod blijft gelden (max. 10 volwassenen)
  • beide parkings zijn geopend
  • honden zijn aangelijnd welkom
  • de toiletten zijn open en worden grondig gepoetst
  • het dragen van een mondmasker is verplicht in binnenruimtes zoals de toiletten. In de buitenlucht enkel als de veiligheidsafstand niet bewaard kan worden.

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.

Een tochtje langs Fietsen door het Water maar geen fiets? Geen nood je kan terecht bij het fietsverhuurpunt. Je fiets reserveren is verplicht en doe je hier.