Skip to main content
Tim Duerinck

25/11, 2/12 en 9/12 Tips van de meester met Tim Duerinck

Tim Duerinck gaat aan de slag met nieuwe materialen en mogelijkheden

De inzending ‘Strijkinstrumenten uit vlas’ van ontwerper Tim Duerinck werd bekroond met de Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award in 2021. Deze instrumenten zijn gemaakt door een eeuwenoude ambacht (vioolbouw) te combineren met hoogtechnologische materialen en productietechnieken. Samen met een groep ondernemers gaan we drie dagen aan de slag met nieuwe materialen en mogelijkheden.

Praktisch

Wanneer?
25 november 2021 van 18.30 u. tot 21.30 u.
2 december 2021 van 13 u. tot 17 u.
9 december 2021 van 13 u. tot 17 u.

Waar? Kasteel Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk
Schrijf je gratis in.

Inhoud Tips van de meester 'Nieuwe materialen'

Op donderdag 25/11 geeft Tim een lezing, gericht naar jou als vakman/-vrouw. Tim studeerde vioolbouw aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Echter besloot hij niet verder te gaan als klassieke vioolbouwer. Door in contact te komen met mensen met andere expertise en hier ook veel input uit te halen, koos Tim zijn eigen pad. Ondertussen creëert hij unieke instrumenten in zowel het ontwerp als het gebruik van materialen. Zo ontwerpt Tim duurzame muziekinstrumenten met een unieke klank. Tim haalt zijn inspiratie van overal. Ook van mensen buiten zijn sector, buiten de klassieke ambachten.

Op donderdag 2/12 en 9/12 gaan we echt aan het werk. Tim maakt alle mallen met zijn handen, niet met een CNC machine of een 3D programma. Tijdens deze workshops gaan we aan de slag met de mallen die Tim meebrengt. We zullen hier vlasvezels in leggen en bewerken dit vervolgens met epoxy. Daarbovenop krijg je een uitleg over de concepten en voordelen van de materialen, de do’s en don’ts, maar ook zeker enkele praktische weetjes, tips en trics.

Wat is een Tips van de meester?

Tijdens een Tips van de meester nodigen we een ‘meester’ uit met ervaring binnen een bepaald vakmanschap. Een Tips van de meester speelt in op de liefde van een vakman/-vrouw voor materialen en technieken. Meesters brengen hun expertise direct aan de man: niet alleen theoretisch, maar vooral heel praktisch. Meer info vind je hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief