Skip to main content
Jobinspiratiebeurs_netwerkevent

20/10 Jobinspiratiebeurs

Van je passie je beroep maken

Wil je zelf starten als vakman/-vrouw? Ben je een vakman/-vrouw en zoek je nog verdere expertise en inspiratie? Of ben je voor jouw bedrijf op zoek naar de juiste vakman/-vrouw? Dan is de jobinspiratiebeurs op 20 oktober iets voor jou.

Voor wie is de jobinspiratiebeurs the place to be?

  1. Ondernemende vakmensen
  2. Starters, werknemers en ondernemers die geïnspireerd willen worden
  3. Ondernemers met nood aan vakmanschap

Voor deze zesde Jobinspiratiebeurs werken we opnieuw samen met tal van partners bij wie je terecht kan met al jouw vragen over ondernemerschap. Partners in dit verhaal zijn: StarterslaboSyntraPXLUNIZO LimburgVDAB en Flanders DC. Onderaan deze pagina vind je meer info over elke partner.

Ook zorgen we voor een inspirerende namiddag dankzij de verhalen van verschillende vakmensen en ondernemers. 

Er is een doorlopende netwerkmarkt waar je terecht kan bij onze partners voor persoonlijk advies.

Praktisch

Wanneer? 20 oktober 2021 van 13 u. tot 17 u. 
Waar? Kasteel Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk
Schrijf je gratis in.

Dagprogramma

13u       Opening netwerkmarkt

13u30   Welkom

13u45   Ondernemer aan het woord: Tim Duerinck: winnaar Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award 2021 met 'Strijkinstrumenten in vlas.'

Tim is klassiek opgeleid als instrumentenbouwer aan het Conservatorium van Gent, maar hij zag deze kennis als een beginpunt en zocht wegen om te kunnen innoveren. Hij komt ons inspireren door te vertellen over wat hem drijft, de weg die hij bewandeld, en waarnaar deze hem al gebracht heeft. Zo onderzocht hij onder meer via een beurs van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek de waarde van nieuwe materialen voor muziekinstrumenten, werkt hij met Reinhard Vanbergen aan een strijkoctet met nieuwe experimentele instrumenten en gaat hij vanaf oktober vier maanden in residentie in het Texture museum in Kortrijk. Een verhaal dat gaat over hoe vakmanschap, kunst en innovatie elkaar kunnen versterken. 

14u15   Bepaal zelf jouw programma en maak je keuze (max 2)

Diverse inspirerende getuigenissen van vakmensen en bedrijven:

  • Alexander Marinus - designer en winnaar Henry Van de Velde Crafts by Bokrijk Award 2020 met 'Hey Jute'. Alexander heeft het over hoe je je creativiteit kan ontplooien en toch zorgt voor een inkomen.
  • Jeanny Bouwen (en zoon Jefke) - mandenvlechters en leerlingen in een meester-leerling-traject rond fijnscheenwerk. Jeanny heeft een loopbaan als ambtenaar achter de rug en heroriënteerde haar als zelfstandig mandenvlechter. Zoon Jefke is 18 jaar, schoolverlater, en stapt mee in het bedrijf als zelfstandige.
  • Frank Leroi en Marlies Denys - imkers in Bokrijk en zelfstandigen met zorgimkerij Nais. Hoe vertaal je je passie naar een economisch model en zorg je voor de verkoop van producten? 
  • Custom Territory met Ben Hagenaars van Luca School of Arts en zijn studenten. Ben Hagenaars, de design director van Custom Territory, vertelt over het collectief van schoenmakers, ontwerpers en dragers dat de wereldwijde schoenindustrie wil decentraliseren naar lokale territoria waar de grenzen tussen ontwerpen, maken en dragen kunnen vervagen. CUSTOM TERRITORY werkt met lokale spelers en verwerken lokaal beschikbare middelen in op maat gemaakte creaties. Ben je een student-ondernemer of prestarter? Dan is deze voor jou.

Meer info over de partners van de Jobinspiratiebeurs:

Starterslabo: Bij Starterslabo ontdek je de chemie van ondernemen. Starterslabo begeleidt (pré)starters en werkzoekenden die vanuit hun passie en een concreet projectidee een eigen zaak willen starten.
Boek hen in voor een één op één sessie van 30 minuten als je specifieke vragen hebt rondom een projectidee en/of de mogelijkheid om te starten via Starterslabo zonder een eigen BTW nummer aan te vragen.

SyntraPXL: SyntraPXL biedt zowel kort- als langlopende opleidingen aan in 19 verschillende sectoren. SyntraPXL heeft meerdere systemen ontwikkeld die werken en leren combineren waardoor je de kans krijgt al doende een beroep te leren in een onderneming (tegen betaling). Doelgroepen die tijdens de Jobinspiratiebeurs bij SyntraPXL terecht kunnen, zijn niet-werkende werkzoekenden of deeltijds werkenden die willen gaan ondernemen. Je kan een persoonlijke afspraak inboeken voor meer info rond het opstarten van een zelfstandige activiteit, de ondersteuningsmaatregelen en begeleiding die hiervoor nodig is.

UNIZO Limburg: Overweeg je om de switch te maken naar zelfstandige? Super! Tijdens en na je opstart zal je geconfronteerd worden met heel diverse uitdagingen. Is jouw ondernemersidee haalbaar? Hoe zet je jouw producten in de markt en hoe bepaal je de prijs? Welke risico’s houdt jouw idee in? Welke formaliteiten moet je allemaal in orde brengen? En welke financieringsmogelijkheden bestaan er? Allemaal uitdagingen waarmee onze ervaren ondernemersadviseurs jou met veel plezier op de goede weg helpen via onze startersservice.

VDAB: VDAB helpt alle Vlaamse burgers om zelf hun loopbaan te ontwikkelen. Als dienstverlener zet VDAB burgers aan om maximaal hun talenten en competenties te ontplooien. Bezoekers (werkzoekenden) kunnen vragen stellen over de begeleiding die VDAB aanbiedt als ze eraan denken om te starten met een zelfstandige zaak ('Maak werk van je zaak').

Via een één op één gesprek van 30 minuten wordt er dieper ingegaan op het profiel van de werkzoekende om te bekijken of dit geschikt is om effectief in te stappen in het begeleidingstraject naar een zelfstandige zaak. Er worden ook op concrete vragen beantwoord van werkzoekenden en werkgevers over de verschillende vormen van leren op de werkvloer (IBO, BIO, opleidingsstages, beroepsverkennende stages).

Flanders DC: Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Het aanbod van Flanders DC is divers: praktische workshops en webinars, inspirerende events, handige tools en advies op maat. Return on Creativity; daar staat Flanders DC voor.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief