Openluchtmuseum

Gezin

Ontdek Bokrijk op jouw manier! Van het plattelandsleven van 100 jaar geleden tot de bruisende sixties… Kies uit onze boeiende routes en beleef een onvergetelijke dag in Bokrijk.

De Sixties

Terug naar de tijd waarin de pechstrook van de autostrade diende om te picknicken, de zondagmissen overbevolkt waren en drugs alleen bestonden in Amerika… Een tijdperk boordevol omwentelingen. Heb je de jaren 60 meegemaakt en mis je ze? Of heb je deze periode gemist en wil je ze graag meemaken? In Bokrijk komen ‘De sixties’ weer helemaal tot leven!

De Sixties
Ontdek De sixties

Ontdek De sixties

De verhalen en gebeurtenissen uit de jaren 60 komen op een interactieve manier tot leven in levensechte decors: van woonkamer tot cinema, van kapsalon tot elektrowinkel.

Meer info

Muziek in De sixties

Muziek in De sixties

In de tijdelijke tentoonstelling 'Muziek in De sixties' (her)ontdek je de muzikale erfenis van de jaren 60 via iconische platenhoezen, beeldopnames en unieke collectiestukken. Op de luisterzolder vertelt en Belpop-kenner Jan Delvaux zeven boeiende verhalen uit onze rijke vaderlandse popmuziekgeschiedenis met als nieuwigheid het verhaal van Joe Berluck, de eerste Vlaamse disc jockey...

Meer info

Nieuwe paspoorten (BV’s)

Nieuwe paspoorten (BV’s)

Je kan de sixties niet enkel beleven als stewardess, student, mijnwerker of andere leeftijdgenoot uit die tijd, maar ook als Bekende Vlaming!

Meer info