provincie Limburg.beprovincie Limburg

Themaevenementen

Kinderkampen

Kinderkampen vanaf 2015

Vanaf 2015 organiseren wij in samenwerking van Idee Kids vzw meerdaagse kinderkampen op ons domein en dit tijdens het krokusverlof, de paasvakantie en de gehele zomervakantie.

Pasen in Bokrijk

Pasen in Bokrijk zondag 5 april + maandag 6 april 2015

Paaszondag 5 april en paasmaandag 6 april worden erg bijzonder in Bokrijk, want dan kan je in het Openluchtmuseum met het hele gezin een paasfeest beleven zoals dat honderd jaar geleden gebeurde.

Ketnet-dag

Ketnet Helden-dag zondag 12 april 2015

Deze dag staat helemaal in het teken van de razend populaire jongerenreeks ‘Helden’ op tv-zender Ketnet. Waaghalzen Dempsey, Nico, Sieg en Maureen komen naar het Openluchtmuseum voor een dag boordevol fantastische stunts en straffe opdrachten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er schuilt een held in elk van ons… Ontdek ‘m op 12 april in Bokrijk!

Sixties Vibes

Sixties Vibes met DJ Joe Berluck
in Hangar 58 Vrijdag 17 april 2015

Eén avond lang terug naar de swingende jaren zestig in Hangar 58?

Beleef de Sixties Vibes samen met DJ Joe Berluck, die hier als afscheid nog eenmaal zal optreden voor een groot publiek, ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Bestel vandaag je plaats op www.sixtiesvibes.be want de plaatsen zijn beperkt!
Opgelet, kaarten zijn enkel in voorverkoop verkrijgbaar.

Plantendag – Radio 2 Tuindag

Plantendag – Radio 2 Tuindag vrijdag 1 mei 2015

Op vrijdag 1 mei kan het hele gezin weer genieten van het buitenleven in het Domein Bokrijk. 200 standhouders zorgen voor een opvallend kleurenpallet in Bokrijk. Zij bieden de keuze uit een uitgebreide waaier aan bloemen en planten. Deze unieke plantenmarkt is te bezoeken van 8u tot 18u. Radio 2 is aanwezig met live-programma’s, activiteiten en workshops.

Straattheaterfestival

Straattheaterfestival maandag 25 mei 2015

Op 25 mei staat het Openluchtmuseum van Bokrijk weer helemaal in het teken van theater en muziek. De dorpsdelen Kempen en Haspengouw vormen een prachtig decor voor een boeiende mix van straat- en poppentheater, muzikale en acrobatische acts, volksmuziek en voorstellingen voor kinderen. De bijna 20 professionele groepen én amateurgezelschappen zorgen voor een uniek dagje uit!

Bokrijkdag – Circusschool

Bokrijkdag – Circusschool zondag 5 juli 2015

Op de eerste Bokrijkdag zetten we het rondtrekkende circus van vroeger in de kijker. Je geniet van circusvoorstellingen en de kids leven zich uit op een circus initiatie en onderweg kom je tal van circusartiesten tegen zoals een jongleur, een koorddanser, … .

Boerderijdieren in actie

Bokrijkdag- Boerderijdieren in actie zondag 12 juli 2015

Maak kennis met de boerderijdieren! Kom kijken naar de dieren in actie zoals een os met kar, een ezel met kar, en nog veel meer. Of volg een gids en kom van alles te weten over historische dierenrassen. Je kan ook zelf in actie schieten op één van de workshops.

Stoommachines in beweging

Bokrijkdag – Stoommachines in beweging zondag 19 juli 2015

Meerijden met een echte stoomtrein? Op de Bokrijkdag Stoommachines in beweging kan het! Bezichtig ook andere stoommachines op ware grootte of schaalmodellen en miniaturen.

Bokrijks vakmanschap

Bokrijkdag – Bokrijks vakmanschap zondag 26 juli 2015

Op de dag van het Bokrijks vakmanschap kom je alles te weten over ambachten en technieken vanuit Bokrijk. Naast demonstraties zoals strodekken of touw slaan, kan je ook actief deelnemen aan workshops. Als je liever niet zelf de handen uit de mouwen steekt is er ook een ‘handmade’ markt. En voor de smullers onder ons is er ook een integratie culinaire vakmanschap.

Bokrijkdag – Historische koetsenparade

Bokrijkdag – Historische koetsenparade zondag 2 augustus 2015

Kom kijken naar een historische koetsparade. Koetsen, paarden, klederdracht, hoeden, … een koetsparade met alles erop en eraan. Op het einde van de parade is er zelfs een prijsuitreiking.

Bokrijkdag – De Bokrijkspelen

Bokrijkdag – De Bokrijkspelen zondag 9 augustus 2015

Maak kennis met oude volksspelen en – sporten zoals touwtrekken, katapultschieten, javelot werpen en nog veel meer. Voor de kids is er ook nog een knutselatelier waar ze niet enkel een springtouw maken, maar het ook vervolledigen met houten handvaten.

Bokrijkdag – Reuzenoptocht

Bokrijkdag – Reuzenoptocht zondag 16 augustus 2015

Een reuzenstoet loopt binnen en buiten het museum! Maar binnen het museum kom je nog veel meer te weten over reuzen. Bezoek een reuzen atelier en kom te weten hoe een reus wordt gemaakt van kop tot teen.

Ketnet Checklist

Ketnet Checklist zondag 23 augustus 2015

De derde editie van de Ketnet Checklist-dag belooft een dag vol supercoole activiteiten te worden voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In een activiteitenparcours kunnen ze hun checklist aflopen. Bovendien zorgen de optredens van de Ketnetband voor een spetterend feest en tijdens een high five of een ‘meet & greet’ kunnen de kids één van de Ketnet-wrappers echt ontmoeten.

Bokrijkdag – Terug naar school

Bokrijkdag – Terug naar school zondag 30 augustus 2015

Terug naar school in 1913. Op 30 augustus volg je lessen, leef je op de boerderij, leer je schrijven met pen en inkt en kom je de champetter of de ‘ronselaarster’ tegen. Je wordt helemaal klaargestoomd voor 1 september. Kortom: geniet nog van de voorlaatste dag vakantie!

Historische evocatie ‘Oogstfeest’

Historische evocatie ‘Oogstfeest’ zondag 6 september 2015

Nazomer 1913. Er hangt een zenuwachtige drukte op de boerderij want de oogst is bijna binnen en vandaag zal de laatste wagen feestelijk ingehaald worden. Naar aloude gewoonte wordt dan van de boer een uitgebreide traktatie voor al zijn werkvolk verwacht.

Dag van het eetbare landschap

Dag van het eetbare landschap zondag 20 september 2015

Zondag 20 september kan je in het Openluchtmuseum van Bokrijk kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Er staan tal van demonstraties op het programma en op de streekproductenmarkt kan je niet alleen proeven maar ook kopen!

Herfstdagen in Bokrijk

Herfstdagen in Bokrijk zondag 1 en maandag 2 november 2015

Het familie evenement bij uitstek tijdens de herfstvakantie voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar waar thematische en authentieke beleving centraal staat: live-acts, doe-activiteiten en entertainment op kindermaat!

Winteravonden

Winteravonden van zaterdag 26 tot en met woensdag 30 december 2015

Tijdens Winteravonden in Bokrijk waan je je terug in de kindertijd van je (over-)grootouders op onze nostalgische winterkermis met attracties van weleer. Je geniet met het hele gezin van foortheater, dans en muziek, bewondert een spectaculaire vuurshow en maakt een ritje op het reuzenrad of de rupsbaan.

Winterwandelingen

Winterwandelingen elke vrijdag t.e.m. zondag in januari 2016

Gedurende de weekends van januari 2016 kan je terecht in het Openluchtmuseum van Bokrijk voor een stevige, winterse wandeling. De museumdelen De Kempen en Haspengouw zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag van de maand januari, telkens van 16u tot 21u, toegankelijk voor wandelliefhebbers.

© Bokrijk - Disclaimer - Privacy StatementPowered by Impuls

TicketsBestel nu je tickets!