Muziektentoonstelling

Dit jaar swingt ‘De sixties’ op het ritme van onze tentoonstelling ‘Muziek in De sixties’. Beeldfragmenten van festivals doen je spontaan een peace-teken in de lucht steken, terwijl een koptelefoon je Beatleshaar uit je ogen houdt.

Nostalgie of tijdreis, in deze expo ontdek je 3 ruimtes barstensvol muzikale belevenissen!

Meezingers op café

Sfeer troef in Café Expo: uit de jukebox klinken de grootste hits en aan de muur vol originele platenhoezen spot je er ongetwijfeld een paar die je vroeger grijsgedraaid hebt ... Of die oma nu nog zingt onder de douche.

Iconische affiches en collectiestukken, zoals de draagbare transitorradio, vertellen een tast- én hoorbaar verhaal in dit levensechte sixtiescafé.

Festivalitis avant la lettre

In de tweede belevingsruimte kom je op een heus sixtiesfestival terecht. Rock Werchter en Pukkelpop? Neen, het Limburgse Jazz Bilzen was destijds hét muzikale epicentrum van ‘t land!

Exclusief beeldmateriaal en verrassende attributen vieren het 50-jarig bestaan van deze “moeder aller festivals”. ‘Whiter shade of pale’ meekwelen moet hier wel even zonder aansteker boven je hoofd.

Underground op zolder

Op de verhalenzolder luister je in een intiem, psychedelisch sfeertje naar undergroundmuziek door de vele koptelefoons. Hier vertelt muziekjournalist en Belpop-kenner Jan Delvaux zeven boeiende verhalen uit onze rijke vaderlandse popmuziekgeschiedenis met als nieuwigheid het verhaal van Joe Berluck, de eerste Vlaamse disc jockey. 

Via een interactieve touchscreen ontdek je hoe muzikanten uit de jaren 60 jouw playlist van vandaag beïnvloed hebben.

Kortom: laat je veroveren door de emotie van muziek!