12/11/2017

Bokrijkrun

De Bokrijk Run is een nieuw en uniek loopevenement dat op zondag 12 november 2017 voor het eerst wordt georganiseerd. Deelnemers lopen doorheen alle troeven die het park Bokrijk te bieden heeft. Zo wordt het Openluchtmuseum voor het eerst exclusief opengesteld voor lopers en joggers, mét figuranten en geopende bezienswaardigheden. Verder loop je dwars doorheen het water aan het nationaal bekende fietspad 'Fietsen door het water', doe je het sfeervolle Arboretum aan, is er een passage voorzien doorheen ‘De sixties’, loop je door evenementenhal HANGAR58 en doorkruis je de bossen van Bokrijk. 

De Bokrijk Run bestaat uit 3 onderdelen:

  • De belevingsrun: lopen zonder tijdsdruk over een afstand van 5 of 10 kilometer. De start is vrij tussen 10u.30 en 12u. en het Openluchtmuseum is enkel voor lopers toegankelijk. Je loopt door de Speelschuur en de Atelierschuur in museumdeel Kempen. In het gedeelte Haspengouw word je gewijd door de pastoor en de champetter wijst de weg. In Oost- en West Vlaanderen is er onder meer een passage voorzien door de impressionante Schuur uit Oordenen en in de expo ‘De sixties’ loop je dwars door de typische woning uit de jaren 60. Uniek, zonder meer! 
  • De chronorun: wie wat meer prestatiegericht is, kan om 14u. de start nemen van de chronorace. SQM zorgt voor de tijdsregistratie en je loopt opnieuw langs alle bezienswaardigheden van het park. Alleen loop je in het Openluchtmuseum op sommige plaatsen niet door de huisjes en gebouwen maar passeer je erlangs. Zo kan je voortdurend je loopritme behouden. 
  • De kidsrun: om 15u.30 is het aan de kleinsten. Over een afstand van 1 km lopen de jongens en meisjes door het Openluchtmuseum waar ze enkele leuke attracties passeren. Mama's en papa's mogen uiteraard meelopen!

In de namiddag is het Openluchtmuseum vanaf 13u.30 vrij toegankelijk, ook voor niet-lopers. Deelnemers aan de Bokrijk Run betalen naast het inschrijvingsgeld geen toegang, voor vrienden en familie is het museum geopend aan een absoluut gunsttarief. Wie dit wil, kan dus in het Openluchtmuseum supporteren voor de deelnemers aan de chronorace.

De start- en aankomstzone bevindt zich aan de voorzijde van het Kasteel van Bokrijk. Hier is ook catering voorzien.

Inschrijven

Voor alle onderdelen van de Bokrijk Run gelden dezelfde tarieven. Zowel voor de belevingsrun (5 en 10km) als voor de chronorun (10km) betaal je 12 euro in voorinschrijving en 15 euro de dag zelf aan de kassa. Deelnemers tot 12 jaar nemen gratis deel. Ook de Kidsrun is gratis.

Voor wie over een Bokrijkabonnement beschikt, is deelname gratis voor alle onderdelen. Let wel: je moet op 12 november aan de inschrijvingsbalie je Bokrijkabonnement én je paspoort voorleggen alvorens je kan deelnemen.

Vooraf inschrijven kan tot en met zondag 5 november via www.bokrijkrun.be